Hvornår må jeg videregive persondata?

Mange installationsvirksomheder samarbejder med eksterne virksomheder og andre partnere, og der vil være behov for at udveksle persondata med dem.

Hvis du i kortlægning af virksomhedens data har konstateret, at data gives videre til en tredje part for behandling, for eksempel en ekstern bogholder, et lønbureau, IT-hosting-udbyder eller lignende, så har du pligt til at indgå en databehandleraftale.

Mange virksomheder, der leverer personaleadministrative ydelser har ofte selv udarbejdet databehandleraftaler, så hvis du har en aftale med et eksternt selskab vil de ofte have udarbejdet en databehandleraftale, som jeres virksomhed kan benytte. 

Databehandleraftalen er en gensidig aftale, og begge parter har lige stor pligt til at sørge for, at databehandleraftalen foreligger. 

Ofte vil en databehandlerne selv udarbejde en aftale, som den dataansvarlige kan tiltræde. TEKNIQ anbefaler at kontakte disse databehandlere for at høre, om de udarbejder en aftale.


Senest opdateret 28-03-2018

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.