Dagsbevis til privat kørsel i gulpladebil

Gulpladebiler

Et dagsbevis giver lov til at køre privat i en gulpladebil med en totalvægt på op til 4 ton, selvom bilen er registreret til "erhvervsmæssig godstransport" og normalt ikke må bruges til privat kørsel.

Alle kan købe et dagsbevis, når de har ejerens/lejerens tilladelse til at køre privat i bilen.

  • Hvert dagsbevis gælder i ét døgn, fra kl. 00.00 til 23.59
  • Der kan højst købes 20 dagsbeviser til hver bil i et kalenderår (1. januar til 31. december)
  • Dagsbeviset skal købes mindst 1 time før den private kørsel begynder. Ved at bruge SKATs app kan du købe dagsbevis, fem minutter før det skal bruges.  
  • Dagsbeviset skal medbringes i bilen. Print en kvittering, eller medbring den elektronisk (fx på e-mail). Det er førerens ansvar, at kvitteringen kan læses. Kvittering skal på forlangende forevises politi eller SKAT.
Priser på dagsbeviser  Totalvægt højst 3.000 kg.

 Totalvægt 3.001-4.000 kg.
 

Virksomheden har trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje.
 

Dagsbevis: 225 kr.
 

Dagsbevis 185 kr.
 

Virksomheden har IKKE trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje.
 

Dagsbevis 185 kr.
 

Dagsbevis 185 kr.


Sådan købes et dagsbevis

Et dagsbevis købes på skat.dk. Her skal du logge på motorregistret og udfylde felterne i systemet. Print kvitteringen, eller tag et skærmbillede, du kan sende til en e-mail, hvis dagsbeviset medbringes elektronisk.

Vilkår for køb af dagsbeviser

Dagsbevis kan tidligst købes 45 dage før det skal bruges. Købte dagsbeviser kan ikke refunderes eller flyttes til andre dage, og ubrugte dagsbeviser kan ikke refunderes.

Der skal betales med dankort, og kvitteringen skal enten printes eller gemmes elektronisk.

Hvis arbejdsgiveren betaler et dagsbevis

Hvis virksomheden betaler en medarbejders dagsbevis, skal medarbejderen betale skat af det beløb, virksomheden har betalt for dagsbeviset. Beløbet er A-indkomst, og der skal trækkes A-skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Sådan skal virksomheden, der ejer eller lejer bilen, behandle momsen

Der er ikke momsfradrag for udgiften til dagsbeviser.

For dagsbeviser til biler på 3.001-4000 kg skal din virksomhed beregne en udtagningsmoms (moms af kostprisen for den private brug - bogføres som salgsmoms).


Senest opdateret 03-11-2017

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.