Lærlinge strømmer til de syddanske el- og vvs-virksomheder

Pressemeddelelse udsendt på vegne af de respektive TEKNIQ-råd med rådsformændene som afsendere og med regionale tal og citater.

El- og vvs-installationsvirksomhederne i Region Syddanmark bliver ved med tiltrække et stadigt stigende antal unge til branchen og er dermed med til at øge det samlede antal praktikpladser blandt alle erhvervsuddannelserne.

Dørene står på vid gab hos de syddanske el- og vvs-installationsvirksomheder, når det gælder om at trække flere lærlinge til branchen. I første halvdel af 2018 var der således en markant stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos både el- og vvs-virksomhederne på henholdsvis 17,5 og 31,3 procent i forhold til samme periode året før.

”Det er fantastisk flotte tal og understreger, at branchens virksomheder virkelig er klar til at løfte opgaven, når det gælder om at sikre den fremtidige strøm af dygtige faglærte,” siger Lars Petrowsky, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark.

Ifølge TEKNIQ viser stigningen i antallet af nye lærlinge også, at man i branchen sætter stor pris på og har brug for de kompetencer, den næste generation af elektrikere og vvs-energispecialister kan byde ind med.

”Vi står i en situation, hvor de syddanske el- og vvs-installationsvirksomheder har hårdt brug for al den kvalificerede arbejdskraft, de kan få fat i. Og her spiller lærlingene med deres opdaterede kompetencer en vigtig rolle,” siger Lars Petrowsky.

Væksten i installationsbranchen er med til at trække den samlede udvikling for erhvervsuddannelserne i en positiv retning. Ser man på tallene for samtlige erhvervsuddannelser i Region Syddanmark, har de således oplevet en vækst i antallet af praktikpladser på 11,8 procent.

”Vi kan dog ikke bare læne os tilbage og være tilfredse med tingenes tilstand. Der er stadig brug for at trække langt flere syddanske unge til erhvervsskolerne, hvis vi vil gøre os håb om at holde fast i og styrke de senere års vækst i bl.a. installationsbranchen,” siger Lars Petrowsky.

Kilde: Undervisningsministeriet

Kilde: Undervisningsministeriet

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.