Sjællænderne er klar til at ændre elvaner

Hvis vi skal effektivisere vores elforbrug og reducere elregningen mest muligt, er der brug for at vi ændrer vores vaner og dagligdag. Noget, beboerne i Region Sjælland også er parate til at gøre. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Der er brug for at ændre den måde, vi bruger elektricitet på i dagligdagen, hvis vores elforbrug skal effektiviseres og på den måde være med til at hjælpe den grønne omstilling videre – især i takt med at en stadig større del af elproduktionen kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller og solceller.

Det kan bl.a. betyde, at du kan spare penge ved at lade opvaskemaskinen køre om natten, hvor elprisen så også vil være lavere end i dagtimerne. Og det er sjællænderne også klar til. Det er en af konklusionerne i en ny befolkningsundersøgelse blandt 2.000 danskere, som YouGov har lavet for TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Den viser, at 59 procent af de adspurgte i Region Sjælland i større eller nogen grad synes, det er attraktivt at omlægge eller tilpasse en del af deres nuværende strømforbrug, hvis elprisen halveres mellem kl. 0:00 og 06:00.

”Det er positivt, at sjællænderne er klar til at ændre på deres forbrugsvaner – ikke mindst hvis der er en økonomisk gevinst ved at gøre det. Men det er også en nødvendighed, hvis vi skal tilpasse vores energiforbrug efter en fremtid, hvor en stadig større del af elektriciteten kommer fra vedvarende energikilder,” siger Tomas Kudsk, elinstallatør og formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Sjælland, der repræsenterer el-, vvs- og metalvirksomheder i regionen.

Undersøgelsen viser dog også, at 36 procent af folk i Region Sjælland slet ikke eller i mindre grad er klar til at ændre elvaner.

”Det er faktisk ganske mange og viser, at der fortsat er brug for en omfattende oplysningsindsats for at forklare forbrugerne vigtigheden af, at vi kigger på og effektiviserer den måde, vi styrer energiforbruget i vores boliger på,” siger Tomas Kudsk.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.