Nyheder

Læs de seneste nyheder om og fra installationsbranchen.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes nyhedsbrev - så får du nyhederne leveret direkte til din indbakke cirka en gang om ugen.

Leder du efter nyheder, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

Husk at du også kan læse TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsorientering.

 • 27 mar 2020

  Efter- og videreuddannelse for elektrikere - mens Danmark er lukket ned

  Mange virksomheder og ansatte i el-branchen er i en særlig situation på grund af COVID-19. Hvis der er problemer med mangel på opgaver, kan det være en god lejlighed til at opkvalificere medarbejderne.
 • 17 mar 2020

  Åbn offentlige bygninger for installatørerne - se tv-indslag

  TEKNIQ Arbejdsgiverne har foreslået at benytte coronakrisen til at få gennemført service og renoveringer på de kommunale og statslige bygninger, der står tomme i øjeblikket. Se indslag fra TV2 Fyn om forslaget.
 • 13 mar 2020

  Hvad betyder lukning af erhvervsskolerne for virksomhederne?

  Regeringen meddelte den 12. marts, at alle uddannelsesinstitutioner lukkes fra fredag den 13. marts 2020.
 • 12 mar 2020

  Hvis virksomheden må indstille driften pga. coronavirussen?

  For virksomheder, der er omfattet af industri- og vvs-overenskomsten (tidl. Arbejdsgiverne-medlemmer) er der mulighed for at hjemsende uden varsel og uden løn efter overenskomstens regel om force majeure.
 • 06 mar 2020

  Industrien har det stadig godt

  Industrien fortsatte væksten gennem hele 2019 med en stigning på 4,6 pct. i forhold til året før. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Indenfor maskinindustrien var stigningen endnu højere og lå på 11,1 pct. fra 2018 til 2019.
 • 05 mar 2020

  Overenskomstaftale indgået på vvs-området

  Det er i dag den 5. marts lykkedes for Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne at blive enige om en ny vvs-overenskomst.
 • 03 mar 2020

  Travl weekend uden forlig

  Henover weekenden har der været forhandlinger på både el- og vvs-området - dog uden at der er indgået forlig.
 • 28 feb 2020

  Forligsmanden har udsat konflikt i to uger

  Forligsmanden har netop besluttet at udsætte de varslede konflikter på overenskomstområdet i to uger. De overenskomster, der endnu ikke er fornyet, udløber 1. marts, og forligsmand Jan Reckendorff opfordrer alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er indgået forlig, til i de kommende dage at intensivere forhandlingerne.
 • 26 feb 2020

  Forlig mellem TEKNIQ Arbejdsgiverne og HK Privat

  TEKNIQ Arbejdsgiverne fik natten til i går de første overenskomster i hus, da der blev indgået to 3-årige overenskomster med HK Privat:
 • 24 feb 2020

  OK20-forhandlinger på højtryk

  Der bliver i øjeblikket arbejdet på højtryk for at lande de nye overenskomster. I dag mandag den 24. februar mødes TEKNIQ Arbejdsgiverne med HK, den 26. februar er der møde med Dansk El-Forbund og fredag den 28. februar med Blik- og Rørarbejderforbundet
 • 21 feb 2020

  OK20: Stadig et godt stykke vej

  Efter industriforliget i forrige uge fortsætter forhandlingerne mellem TEKNIQ Arbejdsgiverne og forbundene.
 • 11 feb 2020

  Ny industri-overenskomst på plads

  Søndag den 9. februar indgik CO-industri og Dansk Industri overenskomst på industriens område. Med den nye aftale ændres reglerne for forældreorlov, mindstelønnen hæves med 7,5 kroner over de næste tre år, og en større del af lønmodtagernes ferieberettigede løn sættes ind på Fritvalgs Lønkontoen.
 • 10 feb 2020

  Ny film om den danske model

  Hvordan hænger den danske model og overenskomstsystemet sammen, og hvordan foregår overenskomstforhandlingerne? Det har DA og FH produceret en film om.
 • 10 feb 2020

  TEKNIQ Arbejdsgivernes overenskomster til forhandling

  I sidste måned blev der taget hul på forhandlingerne om nye overenskomster mellem TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal. Men først efter industriens forlig i søndags kan forhandlingerne nu for alvor gå i gang.
 • 14 jan 2020

  OK20

  Bliv opdateret på OK20-forhandlingerne her...

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.