IT udfordrer sikkerheden

Mulighederne med IT er store. Det samme er risikoen, hvis ikke man har tilstrækkeligt fokus på de forskellige potentielle trusler.

Her er IT-sikkerhedens to-do-liste præsenteret af chefkonsulent Bjørn Borre fra IT-branchen:
  • Din hjemmeside er afgørende for salg. Gør den sikker. Sørg for at holde dit hjemmesidesystem løbende opdateret, så der ikke er sårbarheder, som kan udnyttes til at lægge siden ned. Fra udlandet er der eksempler på konkurrenter og utilfredse kunder, der betaler IT-kriminelle ned til 10 dollars for at angribe firmasider.
  • Dine interne databaser er fyldt med kunder, aktuelle ordrer og materielstatus. Beskyt dem med firewall, antivirus og softwareopdateringer og lav løbende backups. En tømrervirksomhed i Vestjylland oplevede for eksempel et ”ransomware-angreb”. Her havde hackere fået adgang til databaserne via links åbnet af medarbejderne. Hackerne låste databaserne, og virksomheden måtte betale for at få dem låst op.
  • Få styr på sikkerheden på dine mobile enheder – smartphones, apps og iPads. Lav passwords på virksomhedens egne programmer og apps.
  • Forhold dig til lovgivning og data. Du ved måske meget om medarbejdere og kunder, men er disse data beskyttet godt nok? Formulér klart over for medarbejderne og dine kunder, hvorfor du indsamler data, og hvad du bruger dem til.
  • Installér ikke ukendte apps og klik ikke på ukendte links. Lav en medarbejderpolitik om IT.
  • Søg hjælp hos eksperter, hvis du selv er på bar bund.
Kilde: IT-Branchen

» Læs mere om fordele, ulemper og gode råd ved IT i installatørvirksomheder i årets første nummer af Dansk VVS

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.