troels-hartung-energi

Troels Hartung

Chefkonsulent

trh@tekniq.dk
7741 1538
2873 7339

Hvordan dokumenterer jeg mine VE-kompetencer?

Sådan spørger et medlem TEKNIQs eksperter. Se spørgsmål og svar her.

Spørgsmål

Jeg har en kunde, som gerne vil se noget dokumentation for, at jeg har de rette kompetencer til at installere varmepumper. Hvordan gør jeg det?

Svar

Inden for det seneste år er markedet for varmepumper i boliger vokset. Specielt det heldige sammenfald af lavere priser og højere virkningsgrad for varmepumperne sikrer en større interesse. Det større marked medfører også, at flere kunder efterspørger, om man som installatør kan dokumentere sine kompetencer inden for installation af varmepumper. 

For de TEKNIQ-medlemmer som er VE-installatører eller blot medlemmer af varmepumpeordningen (VPO) er alt i orden, men for de øvrige 2.700 TEKNIQ-medlemmer er det et problem, at der i øjeblikket ikke udbydes VE-installatørkurser eller VPO-kurser. Der er simpelthen ingen mulighed for at erhverve de ønskede kompetencer. 

TEKNIQ er opmærksom på problemet og arbejder tæt sammen med Energistyrelsen og de øvrige interessenter om at få udbudt de nødvendige kurser både inden for VE-godkendelsesordningen og kølemiddeluddannelserne. 

Vi håber, at alt kan være på plads tidligt i efteråret 2017. Der vil blive sendt besked til alle TEKNIQ-medlemmer, når brikkerne er faldet på plads. 

Søren Rise, chefkonsulent, TEKNIQ

Læs mere om VE

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.