Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

tekniq-arbejdsgiverne-linkedin

7741 1566

anb@tekniq.dk

Leder: En stærkere og mere slagkraftig organisation

I denne måned skal TEKNIQs medlemsvirksomheder stemme om en fusion med Arbejdsgiverne. Det fælles forslag vil om kort tid blive sendt ud, og så er det op til medlemmerne at beslutte, om det skal være et ja eller et nej.

Af Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ

Drøftelserne har været i gang længe. Siden efteråret 2018 har der været afholdt en lang række møder mellem TEKNIQ og Arbejdsgiverne, og der har været medlemsmøder rundt om i landet. Nu er de sidste brikker faldet på plads, så det endelige forslag kunne sendes til afstemning. 

Men ambitionerne har ikke ændret sig: Målet er at skabe en stærk og mere slagkraftig organisation, der skaber værdifulde resultater til gavn for medlemsvirksomhederne – og gøre det endnu bedre end de to organisationer kan hver for sig. 

Den fælles organisation vil komme til at repræsentere over 4.300 virksomheder med omkring 55.000 medarbejdere. 

Selvom det bliver en større organisation, vil det samtidig være en organisation med et klart og skarpt fokus: Det vil være en organisation for virksomheder inden for el, vvs og metal, som leverer tekniske løsninger til byggeri og industri. 

Ambitionen er ikke at blive så stor som mulig eller at spænde over alle brancher. Øget volumen er ikke et mål i sig selv. Sigtet skal aldrig blive bredere, end der stadig kan stilles skarpt. Organisationen skal give særlig værdi, fordi den er målrettet og fokuseret.

Ambitionen er først og fremmest at servicere medlemmerne endnu bedre, så de oplever, at medlemskabet giver reel værdi for deres virksomhed.

Det betyder for eksempel, at virksomhederne til enhver tid vil kunne få højt kvalificeret rådgivning i alle spørgsmål om ansættelsesforhold og kompetent vejledning om de love og regler, der er relevante for branchen.  

Samtidig vil en fælles organisation få styrket indflydelse på de erhvervspolitiske forhold og rammevilkår. Den vil også stå mere samlet i forhold til at indgå overenskomster, der giver mulighed for at udvikle lokale samarbejder og aftaler, og stå endnu stærkere på det uddannelsespolitiske område.

Det vil samtidig være en organisation, der er tæt på medlemmerne, og organisationens ydelser og service skal afspejle deres behov.

Det kræver kompetencer og ekspertise. Derfor er der brug for en organisation i konstant bevægelse, og en sådan organisation kan vi bedre udvikle sammen end hver for sig. 

Det er en afgørende beslutning, der skal have medlemmernes opbakning. Derfor: Gør jeres indflydelse gældende og deltag i afstemningen!

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.