TEKNIQ Arbejdsgiverne afleverede sammen med Klimapartnerskabet for bygge- og anlægsbranchen 14 anbefalinger til regeringen den 16. marts 2020, som kan læses i dokumentet til højre på siden.
Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren peger bl.a. på de mulige CO2-gevinster ved at fokusere på mindsket energispild, mere intelligent bygningsdrift og udfasning af fossile brændsler til bygningsopvarmning. I anbefalinger er der en lang række tiltag, der hver for sig kan bidrage til en reduktion af CO2-udledningen med op til 5,8 mio. tons CO2 årligt.
Heraf er det muligt at spare cirka 2.500.000 ton CO2 om året, alene ved at fokusere på fem initiativer, som bidrager til en optimal drift af bygninger. Der er tale om initiativer, som er omkostningseffektive, og som man kan gå i gang med at implementere nu-og-her
De fem initiativer er:
Hertil kommer yderligere ni initiativer, der vil understøtte den grønne omstilling.
Om klimapartnerskabet for bygge- og anlægsbranchen:
Regeringen har i november nedsat 13 klimapartnerskaber. Heraf er ét dedikeret til bygge- og anlægsbranchen.
Som led i partnerskabet skal blandt andet installationsbranchen byde ind med viden om energieffektivisering og optimeret drift i en arbejdsgruppe, hvor adm. direktør, Peter Kaas Hammer, Kemp & Lauritzen, er formand.
De 13 klimapartnerskaber skal komme med initiativer til regeringens klimahandlingsplan, der forventes at blive vedtaget efter sommeren. Klimahandlingsplanen skal indeholde de konkrete initiativer til, hvordan Danmark når i mål med en 70 procents reduktion af CO2-udledningen inden 2030.
Bygge- og anlægsbranchen består af 32.000 virksomheder, hvilket svarer til lidt under 10 procent af alle virksomheder i Danmark, og udgør cirka fem procent af den samlede danske økonomi.
Hvis man kigger på bygninger over hele deres levetid, er deres CO2-aftryk markant – lige fra materialeproduktion til opførelse og drift. Derfor vil man også kigge på alle aspekter af bygningernes samlede bidrag til klimaregnskabet under arbejdet i klimapartnerskaberne.
Formanden for det samlede klimapartnerskab for bygge- og anlægssektoren er adm. direktør i Aarsleff A/S Jesper Kristian Jacobsen, og de fem arbejdsgrupper er:
Fra venstre Peter Kaas Hammer, adm. direktør, Kemp & Lauritzen, Ingrid Reumert vice president, Velux Danmark A/S, Kaare Dybvad Bek, Boligminister (S), Jesper Kristian Jacobsen, adm. Direktør, Aarsleff A/S, Henrik Frank Nielsen, Senior Vice President, Rockwool
Fra venstre Kaare Dybvad Bek, Boligminister (S) og Jesper Kristian Jacobsen, adm. Direktør, Aarsleff A/S
Fra venstre Kaare Dybvad Bek, Boligminister (S) og Peter Kaas Hammer, adm. direktør, Kemp & Lauritzen
Senest opdateret 03-04-2020
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.
Vi har nu sendt kodeordet til den e-mailadresse, der er registreret på det indtastede medlemsnummer.
Med venlig hilsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Tak for din interesse. Vi kontakter dig snart for at fortælle dig mere om, hvorfor det er en god idé for din virksomhed at være medlem af TEKNIQ – den eneste arbejdsgiverorganisation med 100 procent fokus på el- og installationsbranchen.