Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Hvad betyder lukning af erhvervsskolerne for virksomhederne?

Regeringen meddelte den 12. marts, at alle uddannelsesinstitutioner lukkes fra fredag den 13. marts 2020.

Det betyder, at erhvervsskolerne blev lukket og eleverne sendt hjem fredag og indtil videre de næste 14 dage. Elever/lærlinge blev dog opfordret til allerede fra torsdag den 12. marts til ikke at møde op på erhvervsskolerne.

Beskeden var, at al undervisning ikke gennemføres. Imidlertid har Børne- og Undervisningsministeren nu meldt ud, at undervisningen skal foregå som fjernundervisning/virtuelt.

Vi erfarer nu fra skolerne, at de håndterer situationen meget forskelligt.

Skolerne vurderer, hvilke uddannelser de kan undervise virtuelt i, og på hvilke skoleforløb (Grundforløb, H1, H2 osv., EUX m.v.) det giver mening.  

Resultatet af dette er, at nogle lærlinge sendes hjem og skal møde på virksomheden – det vil sige, at de skal arbejde og følge virksomhedernes instruktion om dette og kommer så på et senere tidspunkt på et supplerende skoleforløb.

Og nogle lærlinge sendes hjem på privatadressen og skal modtage virtuel undervisning. Det vil sige, at de fortsætter deres skoleforløb uændret.

Skuemestre/censorer

Erhvervsskolerne lukkes ned og derfor kan planlagte grundforløbsprøver, svendeprøver m.v. i de næste 14 dage naturligvis ikke gennemføres, hvis det er prøver, som kræver tilstedeværelse af ekstern censor. Skuemestre og censorer, der allerede har fået besked om skue/censoropgaver, skal derfor ikke møde op.

Prøverne skal gennemføres på et andet tidspunkt, men her vil vi bede skolerne om på ny at rette henvendelse til EVU (El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat) og anmode om en skuemester/censor, hvad angår prøver på elektriker og vvs-energiuddannelsen.

Tilsvarende vil Industriens Uddannelsessekretariat indkalde skuemestre på ny til svendeprøver på industri- og smedeuddannelserne.


Læs også:

Hvis virksomheden må indstille driften pga. coronavirussen? 

Virksomhedernes situation efter regeringens seneste corona-udmeldinger

Læs mere spørgsmål/svar 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.