edward-lorentzen-tekniq-arbejdsgiverne

Edward Lorentzen

Industrikonsulent

elo@tekniq.dk
2149 2048

Husk at blive eksportørregistreret

Efter BREXIT skal en dansk virksomhed, der ønsker at eksportere varer til UK, være eksportørregistreret hos Erhvervsstyrelsen via virk.dk.

Detaljeret information om eksportreglerne ved eksport til 3. lande, altså udenfor EU fremgår på SKAT's hjemmeside her. Her fremgår også info om eksportørregistrering.  

Når man bliver eksportørregistreret så får man adgang til SKAT's system (e-Export), hvori virksomheden skal lave en udførselsangivelse, når de eksporterer varer ud af EU's toldunion.  

Salg af varer udenfor EU (UK efter BREXIT) er momsfritaget. Dette betyder, at den danske virksomhed ikke skal beregne dansk moms overfor sin køber. For at sælge momsfrit så skal der dokumenteres overfor SKAT, at de pågældende varer er udført ud af EU's toldunion. Dokumentation kan være i form af fx en kopi af udførselsangivelsen eller et fragtdokument.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.