Pressemeddelelser

Læs TEKNIQs pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQs pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 25 mar 2019

  Antallet af nye lærlinge vokser markant i vvs-branchen

  Vvs-branchen indgik 43 procent flere uddannelsesaftaler i årets første måned i forhold til året før. Det glæder TEKNIQ.
 • 22 mar 2019

  Anholdelser sender tydeligt signal

  Hos TEKNIQ glæder man sig over, at dansk politi torsdag kunne optrevle en organiseret tyvebande, som havde stjålet store mængder værktøj. Der er brug for flere politiaktioner af denne slags, hvis tyvene skal afskrækkes fra at gå på rov i bl.a. håndværkernes varebiler.
 • 19 mar 2019

  Installationsbranchen på stabil optur

  I 2018 kunne el- og vvs-virksomhederne for femte år i træk notere stigende omsætning. Dermed har væksten i branchen været næsten dobbelt så stor som for dansk økonomi generelt. Det er konklusionen i den årlige markedsanalyse fra TEKNIQ. Her forventer man, at fremgangen bliver ved de kommende år – men i reduceret tempo.
 • 15 mar 2019

  Kære politikere: Tag en dyb indånding, og besøg et klasselokale

  Debatindlæg fra Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, som blev bragt i Politiken fredag d. 15. marts.
 • 13 mar 2019

  Ny godskørselslov er et vildskud af de helt store

  Ny godskørselslov betyder, at alle danske varebiler skal registreres igen. Det er helt hen i vejret, lyder det fra TEKNIQ.
 • 11 mar 2019

  Danskerne er med på pumperne

  Salget af varmepumper er steget voldsomt de seneste år. Alene i andet halvår af 2018 blev der solgt næsten 23.000 varmepumper – en stigning på godt 30 procent i forhold til året før. Hos brancheorganisationen TEKNIQ forventer man, at udviklingen vil fortsætte.
 • 26 feb 2019

  Rekordmange nye lærlinge i installationsbranchen

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder indgik i 2018 flere uddannelsesaftaler end nogensinde før og har dermed sin store andel i, at det er lykkedes at opfylde målene i trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om 2.100 flere praktikpladser det forgangne år.
 • 25 feb 2019

  Elektrikere er gode kollegaer

  Elektrikere er gode til at tage hånd om hinanden på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, hvor elektrikere placerer sig selv i top, når det gælder kollegial anerkendelse, hjælp og samarbejde.
 • 25 feb 2019

  Et vigtigt skridt på vejen til integration på arbejdsmarkedet

  Hos TEKNIQ glæder man sig over, at det i dag er lykkedes at forlænge IGU-ordningen, som skal hjælpe flygtninge med at komme ind på arbejdsmarkedet.
 • 18 feb 2019

  Kun få klager over installatørernes arbejde

  Antallet af klager over el- og vvs-virksomhedernes arbejde steg en smule i 2018 ifølge tal fra Ankenævnet for Tekniske Installationer. Det samlede klageniveau er dog fortsat lavt, når man tager den høje aktivitet i branchen i betragtning.
 • 15 feb 2019

  Der skal frisk luft i folkeskolerne – nu!

  Indeklimaet i landets klasselokaler var til debat, da der blev afholdt åben høring på Christiansborg med deltagelse af både politikere og fagfolk. Her var enigheden stor, når det handlede om behovet for at forbedre arbejdsmiljøet for lærere og indeklimaet for elever. Til gengæld var der større usikkerhed om, hvordan målet skal nås.
 • 05 feb 2019

  Erhvervsuddannelser på charmeoffensiv

  I et forsøg på at få ikke mindst flere piger og unge kvinder til at vælge en erhvervsuddannelse var ”Boss Ladies”-projektet d. 5. februar forbi Susåskolen i Næstved, hvor spørgelysten hos fire syvende- og ottendeklasser blev både vækket og stillet.
 • 29 jan 2019

  Et lille skridt for den grønne omstilling – et stort skridt for sommerhusejerne

  Folketinget har netop vedtaget en lov, der lemper afgiften på elvarme, som bruges i ferielejligheder til eget brug og i sommerhuse. Hos brancheorganisationen TEKNIQ glæder man sig over afgiftssænkelsen, som kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling.
 • 28 jan 2019

  Hver tiende varmepumpe installeres med fejl

  Salget af varmepumper stiger stadig hastigt, men en ny undersøgelse slår skår i glæden. 1 ud af 10 varmepumper, der bliver installeret i helårsboliger, giver således husejerne problemer. TEKNIQ opfordrer til, at godkendelsesordningen for de virksomheder, der installerer pumperne, gøres obligatorisk.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.