Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 23 jan 2020

  Beskæftigelsen når nye højder i installationsbranchen

  I 2019 steg det gennemsnitlige antal beskæftigede i installationsbranchen til godt 48.000. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at branchen fortsat kan vækste og øge beskæftigelsen.
 • 21 jan 2020

  Tyveriet af værktøj falder – men mange rammes stadig

  Det går den rigtige vej, men det er stadig hver tredje virksomhed, der har haft besøg af tyve i servicebilerne, mens hver femte virksomhed har fået stjålet værktøj fra en byggeplads. Det viser en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 18 jan 2020

  Danmarks bedste lærlinge (og rollemodeller) kåret

  Der blev vist teknik og håndværk af højeste klasse, da finalerne ved DM i Skills blev afgjort lørdag i Bella Center. Blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder kunne hele fire glæde sig over et mesterskab til en af deres lærlinge.
 • 18 jan 2020

  Danmark triumferede på tagene

  De danske deltagere gjorde rent bord, da der under årets DM i Skills var landskamp mellem Danmark og Sverige i kunsten at lægge de flotteste zink- og kobbertage.
 • 16 jan 2020

  Overenskomstforhandlingerne skudt i gang på el-området

  I dag har Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne indledt forhandlingerne om den nye elektrikeroverenskomst.
 • 16 jan 2020

  Håndværkerfradraget er en velkommen dråbe i det grønne hav

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ærgrer man sig over, at håndværkerfradraget i år kun reguleres i forhold til inflationen. Skal ordningen for alvor hjælpe den grønne omstilling på vej, er der brug for at tænke anderledes og større.
 • 15 jan 2020

  Overenskomstforhandlingerne indledt på vvs-området

  Både arbejdsgivere og -tagere ser frem til konstruktiv dialog om de næste års spilleregler for branchen og tror på mulighederne for at nå i mål med en aftale til fordel for begge parter.
 • 10 jan 2020

  Lær af norske elbil-udfordringer

  Norge har i mange år været et foregangsland når det kom til elbiler, som de sidste par år har udgjort næsten halvdelen af nybilsalget i landet. Men de seneste måneder har salget af elbiler ligget betydeligt under sidste års niveau – ikke mindst på grund af manglen på ladestandere. Et problem vi, ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne, også let kan komme til at opleve her i landet.
 • 20 dec 2019

  Smedelærlingen Elias fra Tølløse er faglig rollemodel

  Finalisterne ved DM i Skills for klejnsmedelærlinge er fundet. En af dem er Elias Juhl-Laugesen fra Tølløse, som er i lære hos Euromilling og går på EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Han er klar til at påtage sig rollen som repræsentant for et helt fag.
 • 19 dec 2019

  Afdæmpet vækst fortsætter i installationsbranchen

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder oplevede en vækst på 2,3 procent i årets tredje kvartal.
 • 19 dec 2019

  Klar til at indtage tagene og slå svenskerne

  Årets DM i Skills byder også på en landskamp mellem Danmark og Sverige, hvor det gælder om at lægge de flotteste zink- og kobbertage. Og det danske landshold er klar til at byde naboerne op til tagdans.
 • 13 dec 2019

  Stabil vækst i installationsbranchen

  Især de mellemstore virksomheder trak vækstlæsset sidste år blandt landets el- og vvs-installationsvirksomheder. Det viser en ny regnskabsanalyse fra Deloitte og TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 12 dec 2019

  Gør julen sur for indbrudstyvene

  Selvom antallet af indbrud i private hjem er faldet de senere år, oplever alt for mange boligejere at få julefreden afbrudt af ubudne gæster. Ifølge sikringsekspert kan du dog selv gøre meget for at holde tyvene væk – uden at det kræver meget andet end en smule omtanke.
 • 06 dec 2019

  God klimajul til alle – nu er det tid til at blive konkrete

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for den nye klimalov og for, at den bygger på et bredt politisk flertal. Politikerne har nu sat nogle vigtige pejlemærker, som dog skal omsættes til konkret handling. Derfor skal der trækkes i arbejdstøjet og iværksættes de initiativer, der skal gøre det muligt at nå de opstillede klimamål.
 • 06 dec 2019

  Ny standard kan sikre energieffektive varmepumper

  Alt for mange varmepumper installeres forkert, så de ikke yder optimalt. Derfor indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer, der skal give bedre installationer og hjælpe forbrugerne med at få det fulde udbytte af deres varmepumpe. Et initiativ, der modtages med glæde hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 04 dec 2019

  Arbejdsgivere og fagforbund i fælles front for klimaet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund præsenterer i dag en lang række fælles anbefalinger med teknikken i centrum til, hvordan danskerne nedbringer deres CO2-udledning.
 • 03 dec 2019

  Installatører efterlyser mere tyverisikring på byggepladser

  Hver femte installationsvirksomhed har det seneste år oplevet tyveri fra en byggeplads. Der er behov for mere tyverisikring, lyder det fra flertallet i en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 02 dec 2019

  Fornuftigt grøn kurs i finanslov, men hvad med erhvervslivet?

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender man de klimavenlige tanker i den finanslovsaftale, regeringen præsenterede i dag. Men samtidig ærgrer man sig over, at byrderne på erhvervslivet vokser.
 • 29 nov 2019

  Regeringen mangler energieffektive ambitioner

  Ifølge Klimarådet er Danmark stadig langt fra at leve op til EU’s krav om at reducere energiforbruget. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger man derfor behovet for, at regeringen ikke stirrer sig blinde på udbygningen af den vedvarende energi, men i lige så høj grad også understøtter energieffektiviseringsindsatsen.
 • 26 nov 2019

  Klimapolitiker på besøg hos grøn entreprenør i Holstebro:

  Ladestandere skal bane vejen for elbiler
 • 07 nov 2019

  Landets bedste elektrikerlærlinge er klar til DM-opgør

  For nylig mødtes de kommende finalister ved DM i Skills for elektrikerlærlinge for første gang. De er klar til på én og samme tid at konkurrere og fungere som repræsentanter for både deres fag og virksomheder.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.