Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 30 nov 2020

  Hver fjerde dansker er klar til at bruge sort arbejde i hjemmet

  Næsten hver femte danske boligejer har fået udført sort arbejde på eller i deres hjem indenfor de seneste fem år, og endnu flere er klar til at gøre det samme. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som advarer mod konsekvenserne ved at benytte uautoriserede håndværkere.
 • 24 nov 2020

  Der skal flere unge ind på industri- og smedeuddannelserne

  Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne vil nu slå et nyt slag for at få flere unge til at vælge en uddannelse inden for metalindustrien.
 • 23 nov 2020

  En tynd kop grøn te

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne havde man håbet på mere substans i regeringens udspil til en grøn skattereform.
 • 21 nov 2020

  Virksomheder belønnes for lærlingeindsats

  Den aftale om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), som faldt på plads tidligt lørdag morgen, sikrer ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en tiltrængt større økonomisk gevinst til virksomheder, der uddanner mange lærlinge.
 • 20 nov 2020

  BoligJobordningen får os til at tænke grønt

  Danskerne vil meget gerne bruge BoligJobordningen til grønne investeringer i deres bolig. Det bekræfter ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne, hvor vigtigt det er at styrke ordningen og sikre adgangen til effektive tilskudsordninger, hvis der for alvor skal sættes turbo på den grønne omstilling i de danske hjem.
 • 19 nov 2020

  Er dit hus klar til kulden?

  Det kolde vejr er på vej. Dermed er det også tid til at få tjekket rørene efter i både sommerhus og helårsbolig, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser – især når frosten atter tager af.
 • 18 nov 2020

  Store brancheforskelle på lærlingeområdet

  Mens landets el- og vvs-installationsvirksomheder har formået at hæve antallet af uddannelsesaftaler i forhold til sidste år, så kniber det mere på industriområdet. En udvikling, der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne svarer godt til de udfordringer, coronapandemien har skabt i de forskellige brancher.
 • 16 nov 2020

  Økonomien er afgørende for danskernes energibevidsthed

  Der skal være adgang til stabile, langsigtede støtteordninger, hvis danske boligejere skal motiveres til at omsætte deres grønne ambitioner til handling. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som derfor opfordrer til at styrke tilskudsmulighederne ved især investeringer i varmepumper.
 • 09 nov 2020

  Velkommen hjælp til danske eksportvirksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen mandag kunne præsentere endnu en eksportpakke, som kan blive en kærkommen hjælp til ikke mindst mindre eksportvirksomheder – eksempelvis indenfor metalindustrien – der rammes af coronakrisens konsekvenser.
 • 09 nov 2020

  Fornuftigt at hæve håndværkerfradraget, men …

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over regeringens forslag om en mærkbar forøgelse af det mulige skattefradrag i håndværkerfradraget. Men samtidig efterlyser organisationen, at man benytter lejligheden til at udvide fradraget til også at dække materialer.
 • 06 nov 2020

  Brug for ekstra – og hurtig – hjælp til nordjyske virksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne har forståelse for de skærpede coronarestriktioner i Nordjylland men understreger behovet for, at indsatsen følges af effektiv støtte til de virksomheder i regionen, som rammes af restriktionerne.
 • 05 nov 2020

  Grænseforvirring rammer danske virksomheder hårdt

  De nye coronarestriktioner for medarbejdere fra Europa, som skal arbejde i Danmark, giver akut arbejdskraftsmangel hos virksomheder i flere brancher. TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor kontaktet justits- og beskæftigelsesministrene for at bede om en øjeblikkelig afklaring af målet med og fortolkningen af de nye regler.
 • 03 nov 2020

  Luften kan hurtigt gå af varmepumpefesten

  TEKNIQ Arbejdsgiverne advarer mod, at de penge, regeringen har afsat til at skrotte oliefyr og naturgas til fordel for varmepumper næste år langt fra vil dække efterspørgslen. En problematik, man også har set i år, hvor støttepuljen blev udtømt allerede efter godt 14 dage.
 • 30 okt 2020

  Hver anden i metalindustrien mangler efterspørgsel

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hver anden virksomhed oplever, at deres produktion bliver begrænset, fordi der er for få kunder, som efterspørger varerne. Dermed tangerer branchen de højeste niveauer i et årti.
 • 30 okt 2020

  Gode nyheder til varmebevidste danskere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over dagens politiske aftale om også de kommende år at støtte de boligejere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med varmepumper.
 • 30 okt 2020

  Slipper bygge- og anlægsbranchen for halloween-stemning?

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hver fjerde vvs- og blikkenslagervirksomhed og hver femte elinstallatør oplever færre kunder. Det er dobbelt så mange som i efteråret sidste år, men stadig en forbedring i forhold til foråret.
 • 29 okt 2020

  Tilskudsbølge kræver hurtig sagsbehandling

  Siden den 15. oktober har 14.300 søgt om tilskud til blandt andet varmepumper i ny pulje. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser flere resurser, så sagsbehandlingen ikke bliver stopklods for den grønne omstilling.
 • 28 okt 2020

  Fornuftigt at tage de langsigtede briller på i coronakrisen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for, at den politiske aftale om udvidet og forlænget hjælp til erhvervslivet, som faldt på plads i nat, blandt andet rummer en styrkelse af Omstillingsfonden. Samtidig opfordrer man til hurtigst muligt at finde en afklaring på, hvordan virksomheder med udenlandske arbejdere skal forholde sig til de nye grænsekrav.
 • 26 okt 2020

  Den grønne realisme har ikke indfundet sig hos boligejerne

  Intet tyder på, at landets boligejere har fået et mere retvisende selvbillede af deres boligers energistand. Det understreger en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som anbefaler, at politikerne sætter konkret ind for at styrke lysten til at energirenovere.
 • 22 okt 2020

  Danmark halser efter på de grønne veje

  Vedvarende energi udgør kun 6,6 procent af energiforbruget i den indenlandske transport i Danmark. Dermed halter vi ifølge nye tal fra Danmarks Statistik efter de fleste andre lande i EU. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger det behovet for, at man fra politisk side øger indsatsen for at elektrificere både den offentlige og private transport.
 • 21 okt 2020

  Vi er slet ikke så grønne endda

  Danmark ligger kun midt i EU-feltet, når det gælder udledningen af CO2 per indbygger. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger nye tal fra Danmarks Statistik behovet for at udskifte teoretiske målsætninger med konkret handling.
 • 15 okt 2020

  Byggebeskæftigelsen trodser corona

  Installationsbranchen holder fast i sine medarbejdere og ansætter igen trods coronakrisen. I alt er 47.866 beskæftigede i 3. kvartal i installationsbranchen og dermed vender udviklingen efter et dyk i 2. kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over den sæsonkorrigerede byggebeskæftigelse.
 • 13 okt 2020

  Metalindustriens salg ligger stadig under 2019-niveau

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser at metalindustriens salg fortsat er under 2019-niveau. Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er salget 10 procent lavere.
 • 13 okt 2020

  Hvor er tyvene henne? Ingen ved det!

  TEKNIQ Arbejdsgiverne undrer sig over, at det ikke er muligt at få realtidsdata fra Rigspolitiet, der viser antallet af tyverier fra varebiler og byggepladser. Uden så friske tal som muligt er det svært at vejlede virksomhederne ordentligt.
 • 12 okt 2020

  Mange feriepenge ender som opsparing

  Mere end 40 procent af de danske boligejere regner med at bruge de udbetalte indefrosne feriepenge til opsparing. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som håber, at styrkede tilskudsordninger alligevel kan overbevise danskerne om at sætte feriepengene i arbejde.
 • 09 okt 2020

  Der skal ren luft på skoleskemaet

  Indeklimaet i langt de fleste folkeskoler er stadig katastrofalt ringe. Nu præsenterer en række aktører og organisationer derfor forslag til konkrete tiltag, som kan bringe frisk luft ind i klasselokalerne. Tiltagene er netop blevet præsenteret for boligminister Kaare Dybvad.
 • 06 okt 2020

  Fine tanker fra statsministeren – men nu er det tid til handling

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at både klimaet og behovet for digitalisering havde fået plads under dagens åbning af Folketinget men efterlyser en klar kurs for, hvordan målene skal nås.
 • 05 okt 2020

  Regelforvirring kan koste små virksomheder livet

  Lang sagsbehandling af byggetilladelser og uklarhed om byggesagsbehandlingen har alvorlige konsekvenser for mange virksomheder i byggebranchen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.