Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 06 dec 2019

  God klimajul til alle – nu er det tid til at blive konkrete

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for den nye klimalov og for, at den bygger på et bredt politisk flertal. Politikerne har nu sat nogle vigtige pejlemærker, som dog skal omsættes til konkret handling. Derfor skal der trækkes i arbejdstøjet og iværksættes de initiativer, der skal gøre det muligt at nå de opstillede klimamål.
 • 06 dec 2019

  Ny standard kan sikre energieffektive varmepumper

  Alt for mange varmepumper installeres forkert, så de ikke yder optimalt. Derfor indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer, der skal give bedre installationer og hjælpe forbrugerne med at få det fulde udbytte af deres varmepumpe. Et initiativ, der modtages med glæde hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 04 dec 2019

  Arbejdsgivere og fagforbund i fælles front for klimaet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund præsenterer i dag en lang række fælles anbefalinger med teknikken i centrum til, hvordan danskerne nedbringer deres CO2-udledning.
 • 03 dec 2019

  Installatører efterlyser mere tyverisikring på byggepladser

  Hver femte installationsvirksomhed har det seneste år oplevet tyveri fra en byggeplads. Der er behov for mere tyverisikring, lyder det fra flertallet i en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 02 dec 2019

  Fornuftigt grøn kurs i finanslov, men hvad med erhvervslivet?

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender man de klimavenlige tanker i den finanslovsaftale, regeringen præsenterede i dag. Men samtidig ærgrer man sig over, at byrderne på erhvervslivet vokser.
 • 29 nov 2019

  Regeringen mangler energieffektive ambitioner

  Ifølge Klimarådet er Danmark stadig langt fra at leve op til EU’s krav om at reducere energiforbruget. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger man derfor behovet for, at regeringen ikke stirrer sig blinde på udbygningen af den vedvarende energi, men i lige så høj grad også understøtter energieffektiviseringsindsatsen.
 • 28 nov 2019

  Stadig stor interesse for el- og vvs-uddannelser

  Nye tal viser et fald i antallet af unge, der begynder på en erhvervsuddannelse. TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig dog over, at det stadig ser fornuftigt ud for uddannelserne til elektriker og vvs-energispecialist, mens man er stærkt bekymret for udviklingen på industriområdet.
 • 28 nov 2019

  Vvs-lærlinge klar til at udfordre både fordomme og hinanden

  Finalisterne ved DM i Skills for vvs-energispecialist-lærlinge er fundet og mødtes for nylig for første gang. Under mesterskaberne skal de både konkurrere om titlen som landets bedste og fungere som repræsentanter for deres fag.
 • 26 nov 2019

  Klimapolitiker på besøg hos grøn entreprenør i Holstebro:

  Ladestandere skal bane vejen for elbiler
 • 25 nov 2019

  Installationsbranchen trodser faldende lærlingetendens

  Mens der samlet set er indgået færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne i årets første tre kvartaler i forhold til 2018, har der været en stigning i antallet af nye lærlinge i landets el- og vvs-installationsvirksomheder.
 • 21 nov 2019

  En skæv klimapolitik kan koste på velfærden

  Hvis ikke politikerne sørger for at kombinere investeringer i vedvarende energi med energibesparelser, kan det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne belaste statens budgetter mere end nødvendigt.
 • 19 nov 2019

  Intelligent energifokus på bygninger

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man enige i anbefalinger fra Innovationsfondens klimapanel, der fremhæver byggeri og intelligente bygninger som vigtige elementer i Danmarks fremtidige klimastrategi.
 • 14 nov 2019

  God udsigt til konkret klimaarbejde

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen nu opretter 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet, og ser frem til at tage aktivt del i arbejdet med at sætte handling bag fremtidens klimaplaner.
 • 12 nov 2019

  Installatører må rydde op efter klamphuggere og gør det selv-folk

  To ud af tre el- og vvs-installatører har inden for de seneste 12 måneder haft opgaver, hvor de har udbedret arbejde lavet af en uautoriseret håndværker. Tallene skaber bekymring hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som advarer om, at hurtige besparelser kan koste dyrt i længden.
 • 08 nov 2019

  Usynlig sol blev belønnet

  Det blev virksomheden Listech IVS, som løb med æren, da årets udgave af Teknikprisen torsdag aften blev uddelt. Virksomheden har arbejdet med udviklingen af usynlige solfangere, som er med til at gøre de tekniske installationer til en integreret del af byggeriet.
 • 07 nov 2019

  Landets bedste elektrikerlærlinge er klar til DM-opgør

  For nylig mødtes de kommende finalister ved DM i Skills for elektrikerlærlinge for første gang. De er klar til på én og samme tid at konkurrere og fungere som repræsentanter for både deres fag og virksomheder.
 • 06 nov 2019

  Vigtigt politisk fokus på frisk luft i skolerne

  En stor del af landets folkeskoler lider under dårligt indeklima, og mange politiske partier bakker op om, at der skal ske forbedringer. Hidtil har det dog været småt med konkrete initiativer. Derfor glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne sig over, at Dansk Folkeparti nu har fremlagt et beslutningsforslag i Folketingssalen.
 • 04 nov 2019

  Kære regering: Find inspiration på de tyske veje

  Den tyske regering har lagt sig i overhalingsbanen og ønsker 1 mio. offentligt tilgængelige ladestandere inden 2030. Det skal være med til at gøre det mere attraktivt at investere i en elbil og sikre, at man har let adgang til opladning, også når man er væk hjemmefra. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne bør den danske regering vælge samme kurs.
 • 29 okt 2019

  Partssystemet bag erhvervsuddannelserne får ros

  En ny rapport fra tænketanken DEA gør op med fordommene om et trægt og konfliktfyldt partsstyre i erhvervsuddannelserne.
 • 28 okt 2019

  Installationsbranchen holder lærlingeskansen

  Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i landets el- og vvs-installationsvirksomheder er stort set uforandret i forhold til året før.
 • 28 okt 2019

  Fjernvarmen kan indfri kæmpe potentiale for varmepumper

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man glade for Dansk Fjernvarmes planer om at være aktiv medspiller i forsøget på at få udbredt varmepumper til de 500.000 boliger, som i dag opvarmes med bl.a. olie- eller gasfyr.
 • 28 okt 2019

  Færre nye lærlinge på smede- og industritekniker-uddannelserne

  Antallet af nye lærlinge er faldet i årets første otte måneder. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for at få vendt udviklingen hurtigst muligt for at sikre den nødvendige strøm af faglært arbejdskraft de kommende år.
 • 23 okt 2019

  Tekniske installationer kommer frem i lyset

  De nominerede til årets udgave af Teknikprisen er nu fundet. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det vigtigt at markere de tekniske installationers centrale rolle i en moderne byggebranche.
 • 23 okt 2019

  Økonomisk optur betyder højt sygefravær

  Sygefraværet i installationsbranchen nåede i 2018 det højeste niveau i dette årti. Det skyldes ifølge eksperter, at sygefraværet generelt stiger under en højkonjunktur og falder under en lavkonjunktur.
 • 23 okt 2019

  Fornuftige varmetanker fra Radikale Venstre

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man glade for forslaget om at afsætte 260 mio. kroner til at sætte yderligere gang i udfasningen af oliefyr. Samtidig opfordrer man til, at politikerne kobler de grønne tanker sammen med de ordninger, der allerede findes – ikke mindst BoligJobordningen.
 • 22 okt 2019

  Beskæftigelsen stiger stadig i installationsbranchen

  Landets el- og vvs-installationsvirksomheder overgår forventningerne til beskæftigelsen i årets første tre kvartaler. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der dog tegn på, at væksten i beskæftigelsen er fladet ud i vvs-branchen.
 • 22 okt 2019

  Stop nu med at udsulte de familieejede virksomheder

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ryster man på hovedet over, at familieejede virksomheder ser ud til at skulle betale tre procent i rente, hvis de ønsker at betale den forhøjede arveafgift på 15 procent med en henstand på op til 30 år.
 • 21 okt 2019

  Unge går på YouTube – før de ringer til håndværkeren

  De yngste boligejere vil hellere gå på YouTube eller spørge familien end ringe til en fagmand, når de har brug for rådgivning om renovering af hjemmet. Det stiller ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne nye krav til håndværksvirksomhederne.
 • 18 okt 2019

  Det skal være lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft

  Hjulene drejer for fuld kraft i erhvervslivet, men manglen på arbejdskraft er ved at udvikle sig til en alvorlig udfordring. Derfor er der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne brug for at gøre det lettere for virksomhederne at få adgang til udenlandsk arbejdskraft, hvis opsvinget skal fortsætte.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.