Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 09 jul 2020

  Stadig dystre udsigter for industrivirksomheder

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industriens produktionsindeks falder yderligere i maj både for industrien som helhed og specifikt for metalindustrien.
 • 08 jul 2020

  Varmepumpen giver baghjul til andre energirenoveringer

  En varmepumpe er den bedste investering for husejerne i forhold til andre energirenoveringer. Det konkluderer ny rapport fra Teknologisk Institut.
 • 07 jul 2020

  Helt sort at straffe grøn opvarmning

  Der er noget galt, når beregningerne bag danske boligers energimærkning favoriserer oliefyr over varmepumper. De grønne energiformer skal hjælpes på vej – ikke straffes, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 06 jul 2020

  Lærlingepakke virker

  Det voldsomme fald i antallet af indgåede uddannelsesaftaler, man så i landets el- og vvs-installationsvirksomheder, i begyndelsen af coronakrisen, er stilnet gevaldigt af efter indførelsen af en lærlingepakke. TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer, at den positive udvikling fortsætter.
 • 03 jul 2020

  Farvel til VPO-ordning efter nye varmepumpekrav

  TEKNIQ Arbejdsgiverne har besluttet at træde ud af VPO-ordningen, da værdien af ordningen er blevet udhulet gennem årene – senest med kravet om VE-godkendelse ved installation af varmepumper.
 • 02 jul 2020

  8.030 modtog en fyreseddel den 1. juli

  Coronakrisen påvirker fortsat arbejdsmarkedet, og de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 8.030 er gået på sommerferie med en fyreseddel i år. Der er over 3.000 flere end en normal 1. juli.
 • 01 jul 2020

  Dele af installationsbranchen lægger afstand til coronakortslutningen

  Mens andelen af elinstallationsvirksomheder, som oplever mangel på efterspørgsel, er stort set uforandret, er der en smule fremgang at spore i vvs-branchen. Det viser det nye konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.
 • 30 jun 2020

  Dansk økonomi stod stærkt inden coronakrisen, men …

  Nye tal fra Danmarks Statistik bekræfter billedet af et erhvervsliv i sund vækst inden nedlukningen. Til gengæld tegner fremtiden ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne noget mere usikker.
 • 25 jun 2020

  Nikolaj Knudsen fra Ans By vinder TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris for vvs-installatører

  Et flot gennemsnit på 9,33 sikrede Nikolaj Knudsen årets pris fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, da studerende på University College Nordjylland (UCN) i Aalborg torsdag fik papir på deres uddannelse til vvs-installatører. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i vvs-installation sideløbende med, at han har drevet virksomheden Gl. Kjellerup Smedie.
 • 25 jun 2020

  Jesper Diget Hermansen fra Skagen vinder TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris for elinstallatører

  Et imponerende gennemsnit på 10,17 sikrede Jesper Diget Hermansen årets pris fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, da studerende på Univercity College Nordjylland (UCN) i Aalborg torsdag fik papir på deres uddannelse til elinstallatører. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i elinstallation sideløbende med, at han har passet drevet virksomheden Skagen El & Energi.
 • 24 jun 2020

  Vi skal have gjort op med usikkerheden på varmepumpemarkedet

  Med den nye klimaaftale vil regeringen sætte fart på udfasningen af olie og naturgas til opvarmning. Men det er stadig uklart, hvornår det bliver muligt at søge de nye tilskud. TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til hurtig handling fra politikerne, så man kan få fjernet den nuværende prop i varmepumpemarkedet.
 • 23 jun 2020

  Installationsbranchen oplever den højeste ledighed siden 2012

  Coronakrisen har sendt arbejdsløshedstallene hurtigt i vejret for installationsbranchen. 4,2 procent er nu meldt ledige i elbranchen, hvilket ikke er set siden 2012.
 • 22 jun 2020

  Coronapandemien er serious business for danske virksomheder

  Nye beskæftigelsestal er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en brutal påmindelse om, at vi endnu ikke har set de fulde konsekvenser af virusudbruddets effekt hos erhvervslivet.
 • 22 jun 2020

  Fornuftig klimaplan – men hvor blev energisparemålene af?

  Der er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne mange positive elementer i den klimaaftale, et bredt flertal i Folketinget indgik i nat, når det gælder eksempelvis udfasningen af olie og naturgas og planerne om en CO2-afgift. Men det undrer, at der ikke er opstillet klare energisparemål.
 • 17 jun 2020

  Tilstandsrapporter skal vejlede og ikke vildlede

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er tilfredse med beslutningen om at ændre på tilstands- og eleftersynsrapporterne, så de bliver lettere for boligejere og -sælgere at forstå og bruge.
 • 17 jun 2020

  Vi skal satse på opkvalificering og omstilling – også i en krisetid

  Der er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne rigtig mange positive elementer i de aftaler om opkvalificering af både ledige og beskæftigede, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dag kunne præsentere. Aftaler, der også kan øge virksomhedernes adgang til faglært arbejdskraft.
 • 16 jun 2020

  Vismænds optimisme må ikke blive en sovepude

  De økonomiske vismænd anlægger i deres forårsrapport en mere positiv tone end tidligere, når det gælder den økonomiske udvikling i Danmark på den anden side af coronakrisen. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til stadig at have stort fokus på, hvordan fremtiden ser ud for danske virksomheder.
 • 15 jun 2020

  Tiltrængt støtte til eksportvirksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over ny coronasommerpakke, der bl.a. omfatter oprettelsen af en eksportfond og gradvist udfaser hjælpepakkerne, samtidig med at danskerne får udbetalt mindst tre ugers indefrosne feriepenge.
 • 11 jun 2020

  God fornuft i 5.000 ekstra studiepladser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser ny aftale om flere studiepladser velkommen. Aftalen kommer på det helt rigtigt tidspunkt – især med tanke på coronakrisen.
 • 10 jun 2020

  Faglærte skal løfte Danmark ud af krisen

  Et nyt udspil fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sætter fokus på opkvalificering af ledige. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at sikre en større strøm af faglært arbejdskraft.
 • 10 jun 2020

  Ingen prisstigninger det seneste år

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det samlede forbrugerprisindeks stod stille i det sidste år. Der er således nul procents inflation. Men den ekstra købekraft hos forbrugeren opvejer ikke den økonomiske usikkerhed, og det har betydning også for installationsbranchen.
 • 09 jun 2020

  Metalvirksomheder rammes hårdt på eksporten

  Coronakrisen sætter sit tydelige præg på omsætningen i metalindustrien. Mens det hjemlige marked holder skansen, så kniber det gevaldigt, når udenlandske kunder skal hives i land. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 08 jun 2020

  Den økonomiske sommerpakke skal indfri de grønne ambitioner

  I coronakrisens skygge er regeringen på vej med en økonomisk sommerpakke. TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til, at den bliver grøn, og peger på 14 konkrete initiativer, der for alvor kan være med til at sætte gang i den grønne omstilling.
 • 05 jun 2020

  Fornuftig sommerhjælp til virksomheder i en coronatid – nu skal der tænkes langsigtet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen vil forlænge lønkompensation frem til den 29. august. Men især for eksportvirksomhederne er der brug for at se på, hvordan man kan sikre aktiviteten på længere sigt.
 • 28 maj 2020

  Nye initiativer letter virksomhedernes lærlingeomkostninger mærkbart

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er meget tilfredse med, at regeringen og arbejdsmarkedets parter nu har landet en aftale, der får afgørende betydning for virksomhedernes muligheder for at fastholde lærlinge, som er i gang med en uddannelse, og åbner dørene for nye lærlinge.
 • 27 maj 2020

  Fornuftige grønne EU-ambitioner

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at EU med en rekordstor genopretningsfond vil hjælpe de europæiske lande videre på den anden side af coronakrisen – og især at det skal ske med en velvoksent grønt aftryk.
 • 27 maj 2020

  Virksomheder har brug for blød coronalanding

  Den økonomiske ekspertgruppe, der skal rådgive regeringen om at komme med input til næste fase af genåbningen og udfasning af de økonomiske hjælpepakker, er i dag kommet med sine anbefalinger. TEKNIQ Arbejdsgiverne kvitterer for et fokus på, at økonomien skal stimuleres, men frygter en hård landing med udfasning af hjælpepakker i juli.
 • 27 maj 2020

  El- og vvs-installationsvirksomhederne mærker stadig coronakrisens klamme hånd

  Virusudbruddet påvirker omsætningen og den daglige drift. Og selvom det er gået fremad fra april til maj, så er el- og vvs-brancherne stadig de delbrancher inden for bygge- og anlægsbranchen, der er hårdest ramt.
 • 27 maj 2020

  Coronakrisen holder stadig metalindustrien i et jerngreb

  Den daglige drift er fortsat påvirket af coronakrisen i metalindustrien. Tre ud af fire virksomheder oplevede, at omsætningen faldt i maj, og dermed ser maj måned markant værre ud for metalvirksomhederne end april.
 • 26 maj 2020

  Coronakrisen bider sig fast i virksomhederne

  Virksomhederne i installations- og metalbranchen er stadig ramt på omsætningen og ser ikke, at coronakrisen klinger af foreløbig. Det viser en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 26 maj 2020

  Coronakrisen er en langvarig mavepuster til dansk økonomi

  Der bliver ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne brug for en bred indsats for bl.a. erhvervsliv og boligejere, hvis Danmarks skal løftes ud af et fald i BNP, der er større, end vi så det under finanskrisen.
 • 22 maj 2020

  Beskæftigelsen styrtdykker – og det er kun begyndelsen

  Det mest centrale beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik viser nu et fald på 25.000 i marts måned. Det er dog kun toppen af isbjerget, og effekterne på Danmarks økonomi vil kunne ses i de næste mange måneders statistik, vurderer TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 20 maj 2020

  Klimaplan er effektiv handling med indlagte benspænd

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med det netop offentliggjorte udspil til en klimahandlingsplan vil sætte fart på ikke mindst udfasningen af oliefyr og naturgas. Men samtidig kritiserer man bl.a. planen for at basere sig på uigennemskuelige støtteordninger for almindelige boligejere.
 • 20 maj 2020

  Forbrugertilliden er stadig i kulkælderen

  Forbrugertilliden er et termometer på forbrugernes tillid til den økonomiske situation – og lige for tiden er humøret helt i bund hos de danske forbrugere. Trods en lille stigning i maj måned, skal vi mere end 10 år tilbage, før vi finder tilsvarende lave niveauer.
 • 17 maj 2020

  Gode takter i klimaudspil – men der skal mere til

  Der er forsigtig optimisme at spore hos TEKNIQ Arbejdsgiverne efter offentliggørelsen af første del af regeringens længe ventede klimaplan. Den lægger op til at gøre det billigere at skifte fra sort til grøn opvarmning.
 • 14 maj 2020

  Nyt VE-krav er en af vejene til grøn genåbning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om Energistyrelsens forslag om, at man fremover skal have en VE-godkendelse for at kunne opnå tilskud fra Energistyrelsen. Styrelsen har netop afsluttet høringsprocessen om forslaget, som kan sætte ekstra skub i den grønne omstilling og sikre arbejdspladser på vejen ud af coronakrisen.
 • 14 maj 2020

  Erhvervslivet sidder fast i et corona-jerngreb

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne fortsat er kraftigt påvirkede af coronapandemien. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for langsigtede politiske planer, som kan dæmpe usikkerheden i dansk erhvervsliv.
 • 13 maj 2020

  Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om oppositionens beslutningsforslag, der blev præsenteret i går, om at suspendere virksomheders betaling til AUB-ordningen i 2020. Samtidig opfordrer man til generelt at reducere arbejdsgivernes bidrag.
 • 04 maj 2020

  Debat: Sjællandske kommuner skal tænde det lange lys

  Debatindlæg udsendt på vegne af formændene for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd. Denne udgave sendt til lokale og regionale medier på Sjælland.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.