Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 19 jul 2021

  Har du ubudne (firbenede) gæster?

  Hvis du vil undgå uønskede besøg fra blandt andet rotter i løbet af sommeren og efteråret er der ifølge ekspert god grund til at få gennemset husets installationer og holde et vågent øje med husets omgivelser.
 • 16 jul 2021

  Potentiel grøn jobfest i elbranchen

  Ny rapport anslår, at der er mulighed for at skabe 383.000 job i elinstallationsbranchen i Europa frem mod 2030 ved at satse mere helhjertet på tre vedvarende nøgleteknologier. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne vil det ikke mindst kræve politisk handlekraft at forløse det jobmæssige potentiale.
 • 15 jul 2021

  Industrivirksomheder er for alvor vågnet af coronakrisens lærlingedvale

  Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i årets andet kvartal er steget med 67 procent i forhold til samme periode året før for de virksomheder, der er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 15 jul 2021

  Lærlinge er et hit i el- og vvs-virksomhederne

  Landets el- og vvs-virksomheder fortsætter den stigende tendens når det gælder antallet af indgåede uddannelsesaftaler. I årets første fem måneder er antallet af nye lærlinge således steget med hele 26,4 procent i forhold til samme periode sidste år.
 • 07 jul 2021

  Skidt timing at lukke testmuligheder ved grænsen

  Afviklingen af testmuligheder forud for indrejse ved Gedser, Rødby og Helsingør vil ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne gøre det mere besværligt for udenlandsk arbejdskraft at komme ind i Danmark på den korte bane. I stedet er der brug for stabile rammevilkår til de danske virksomheder.
 • 06 jul 2021

  Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler

  Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.
 • 05 jul 2021

  Medarbejdernes fravær stiger markant

  Corona-relateret fravær har ramt dele af installationsbranchen hårdt, viser ny undersøgelse. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at myndighederne har droppet de særligt strenge isolationskrav, som hidtil har været gældende ved smitte med Delta-varianten.
 • 05 jul 2021

  Lærlingepakke har været et kæmpe hit

  Landets el-, vvs- og metalvirksomheder giver lærlingepakken æren for, at det er lykkedes at bremse coronakrisens negative indflydelse på antallet af indgåede uddannelsesaftaler… og mere til. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 04 jul 2021

  Debat: Vi har brug for mere udenlandsk arbejdskraft på Fyn

  Debatindlæg bragt i Fyens Stiftstidende den 5. juli på vegne af Ken Hansen, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Syddanmark, samt Hanne Birgitte Nylev, Torben Bjørn Andersen og Claus Hybel, medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Syddanmark.
 • 01 jul 2021

  Hvor blev den friske luft af?

  Det er positivt, at der nu sættes fokus på energirenovering af offentlige bygninger. Men TEKNIQ Arbejdsgiverne undrer sig over, at indeklima i folkeskolerne holdes ude af den nye tilskudspulje til energiforbedringer og digitale løsninger i regionale og kommunale bygninger, som netop er offentliggjort.
 • 28 jun 2021

  Kronik: Vi skal have genstartet partnerskabet om viden og vækst

  Kronik bragt i Børsen mandag den 28. juni på vegne af administrerende direktør, Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne, og administrerende direktør, Kent Damsgaard, Forsikring & Pension.
 • 27 jun 2021

  Små virksomheder kvæles i bureaukrati

  I anledning af FN’s internationale SMV-dag i dag opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til et opgør med de tyngende, administrative byrder, der gør det unødvendigt besværligt at drive virksomhed i Danmark – ikke mindst for de små og mellemstore dele af erhvervslivet.
 • 25 jun 2021

  Øget revisionspligt kan blive en sten i skoen på mange virksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne ser den politiske aftale, der er blevet indgået om en styrket indsats mod fejl og svindel i virksomheders regnskaber, som et nødvendigt onde for at opretholde tilliden til private de virksomheder. Men samtidig ærgrer man sig over, at aftalen ikke også fokuserer på digitalisering for at mindske de administrative byrder.
 • 25 jun 2021

  Godt med uddannelser i hele landet – men husk fokus på kvaliteten

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har i dag truffet aftale om bedre muligheder for uddannelse i hele landet. Aftalen får på de fleste områder opbakning fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 23 jun 2021

  Det er et hit at blive uddannet på deltid

  På fire år er deltidsuddannelsen til installatør steget fra 452 til 1.481 studerende. Fuldtidsstudiet er omvendt stort set uændret.
 • 22 jun 2021

  Metalindustrien jagter arbejdskraft

  Mange metalvirksomheder må opgive at rekruttere, viser TEKNIQ Arbejdsgivernes nye arbejdskraftundersøgelse.
 • 22 jun 2021

  Hver tredje el- og vvs-virksomhed kan ikke få arbejdskraft nok

  36 procent af virksomhederne i installationsbranchen har forgæves søgt efter nye medarbejdere i år. Hver fjerde virksomhed dropper af samme grund helt jobopslagene, fremgår det af ny undersøgelse.
 • 21 jun 2021

  Flere danskere bør slippe for topskat

  Den nuværende topskattegrænse hæmmer danske virksomheders adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne i et nyt vækstudspil til, at man hæver grænsen for topskat, og dermed styrker helt almindelige lønmodtagernes lyst til at dygtiggøre sig og tage en ekstra tørn.
 • 18 jun 2021

  Debat: Danske tosserier med emhætte-krav

  Debatindlæg bragt i Licitationen den 17. juni på vegne af Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og Henrik Egede, direktør i APPLiA Danmark.
 • 17 jun 2021

  Lad nu solen skinne frit på kommuner og regioner

  Efter at Region Hovedstaden har valgt at droppe de fleste af sine solcelleprojekter opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at reglerne forenkles, så landets kommuner får lettere ved at opsætte solcelleanlæg til eget forbrug.
 • 16 jun 2021

  Gode varmepumpenyheder til danske boligejere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at Energistyrelsen har ændret på tilskudsbeløbene fra Bygningspuljen, så flere kan få del i pengene, når der til september åbnes for den anden ansøgningsrunde.
 • 16 jun 2021

  Få nu styr på ladestanderne

  TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser samlet national plan for opsætning af ladestandere, efter ny rapport har vist, at manglen på offentlige ladestandere afholder mange danskere fra at investere i en elbil.
 • 15 jun 2021

  Kære politikere: Skab et stærkere Danmark efter coronakrisen

  Der er både milliarder af kroner, tusindvis af arbejdspladser og store miljøgevinster at hente, hvis politikerne er klar til at tænke ud af boksen, når dansk økonomi skal genrejses. Det viser et nyt vækstudspil fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som blev præsenteret i dag.
 • 11 jun 2021

  Gymnasiale uddannelser skal tættere på arbejdsmarkedet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser aftalen om elevfordelingen på de gymnasiale uddannelser velkommen. Men man havde håbet, at aftalen i højere grad også havde fokuseret på at trække flere elever til de mere virksomhedsrettede uddannelser.
 • 09 jun 2021

  Få nu sat strøm til transporten i kommunerne

  Aftenens aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening rummer ambitioner om større fokus på opsætning af ladestandere. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer man dog til, at man ude i kommunerne øger indsatsen for, at de fine intentioner omsættes til handling.
 • 09 jun 2021

  Databefrielsen er kommet et skridt nærmere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at aftenens aftale om de kommunale budgetter også øger fokus på at gøre forsyningsdata lettere tilgængelige. Og man håber, at det vil komme både forbrugere og installatører til gavn.
 • 07 jun 2021

  Dansk vindmøllebranche presses hårdt af statsstøttet kinesisk stål

  Det kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne koste Danmark både arbejdspladser og førerpositionen på vindmøllemarkedet, at bearbejdet stål fra Kina ikke pålægges told, når det importeres til Europa. Regeringen tøver med at reagere.
 • 07 jun 2021

  Behov for opgør med iværksættermyten

  Debatindlæg bragt i Børsen den 7. juni på vegne af Niels Westergaard Nielsen, professor ved CBS, og Alexander Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 04 jun 2021

  Danske særregler begrænser boligejernes varmepumpemuligheder

  Bekendtgørelse betyder, at forbrugerne får langt færre valgmuligheder, når de vil udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe.
 • 01 jun 2021

  Vi har brug for at blive klogere og dygtigere – hele tiden

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om mange af hovedelementerne i uddannelsesudspillet fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Det gælder især behovet for at styrke mulighederne for efter- og videreuddannelse af arbejdsstyrken.
 • 01 jun 2021

  Vismandsrapport er et wakeup call for reformdagsordenen

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger dagens rapport fra de økonomiske vismænd, hvor vigtigt det er at intensivere den politiske indsats for at sikre de nødvendige hænder til at realisere Danmarks vækstmuligheder.
 • 28 maj 2021

  Husk erhvervslivet før brændstofbiler bliver forbudt i byzoner

  Nyt regeringsudspil vil give mulighed for helt at udelukke kørsel med benzin- og dieselbiler i byzoner. Men det er for tidligt med så skrappe krav, som i stedet risikerer at ramme håndværkere, der pendler ind til de større byer, påpeger TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 27 maj 2021

  Vigtigt første skridt på vejen mod en reform af Danmark

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser den første rapport fra Reformkommissionen, som blev præsenteret i dag, for i høj grad at have blik for erhvervslivet i arbejdet med at styrke social mobilitet, beskæftigelse og produktivitet. Nu ser Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation frem til løsningerne på udfordringerne.
 • 27 maj 2021

  Nyt samarbejde skal fremme børn og unges sundhed

  Blik- og Rørarbejderforbundet, TEKNIQ Arbejdsgiverne og Det nationale videncenter KOSMOS (kost, sundhed og motion for børn og unge) har indgået et unikt samarbejde, der skal fremme læring om sundhed og trivsel i klasselokaler på skoler.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.