Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 28 maj 2020

  Nye initiativer letter virksomhedernes lærlingeomkostninger mærkbart

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er meget tilfredse med, at regeringen og arbejdsmarkedets parter nu har landet en aftale, der får afgørende betydning for virksomhedernes muligheder for at fastholde lærlinge, som er i gang med en uddannelse, og åbner dørene for nye lærlinge.
 • 27 maj 2020

  Fornuftige grønne EU-ambitioner

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at EU med en rekordstor genopretningsfond vil hjælpe de europæiske lande videre på den anden side af coronakrisen – og især at det skal ske med en velvoksent grønt aftryk.
 • 27 maj 2020

  Virksomheder har brug for blød coronalanding

  Den økonomiske ekspertgruppe, der skal rådgive regeringen om at komme med input til næste fase af genåbningen og udfasning af de økonomiske hjælpepakker, er i dag kommet med sine anbefalinger. TEKNIQ Arbejdsgiverne kvitterer for et fokus på, at økonomien skal stimuleres, men frygter en hård landing med udfasning af hjælpepakker i juli.
 • 27 maj 2020

  El- og vvs-installationsvirksomhederne mærker stadig coronakrisens klamme hånd

  Virusudbruddet påvirker omsætningen og den daglige drift. Og selvom det er gået fremad fra april til maj, så er el- og vvs-brancherne stadig de delbrancher inden for bygge- og anlægsbranchen, der er hårdest ramt.
 • 27 maj 2020

  Coronakrisen holder stadig metalindustrien i et jerngreb

  Den daglige drift er fortsat påvirket af coronakrisen i metalindustrien. Tre ud af fire virksomheder oplevede, at omsætningen faldt i maj, og dermed ser maj måned markant værre ud for metalvirksomhederne end april.
 • 26 maj 2020

  Coronakrisen bider sig fast i virksomhederne

  Virksomhederne i installations- og metalbranchen er stadig ramt på omsætningen og ser ikke, at coronakrisen klinger af foreløbig. Det viser en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 26 maj 2020

  Coronakrisen er en langvarig mavepuster til dansk økonomi

  Der bliver ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne brug for en bred indsats for bl.a. erhvervsliv og boligejere, hvis Danmarks skal løftes ud af et fald i BNP, der er større, end vi så det under finanskrisen.
 • 22 maj 2020

  Beskæftigelsen styrtdykker – og det er kun begyndelsen

  Det mest centrale beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik viser nu et fald på 25.000 i marts måned. Det er dog kun toppen af isbjerget, og effekterne på Danmarks økonomi vil kunne ses i de næste mange måneders statistik, vurderer TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 20 maj 2020

  Klimaplan er effektiv handling med indlagte benspænd

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med det netop offentliggjorte udspil til en klimahandlingsplan vil sætte fart på ikke mindst udfasningen af oliefyr og naturgas. Men samtidig kritiserer man bl.a. planen for at basere sig på uigennemskuelige støtteordninger for almindelige boligejere.
 • 20 maj 2020

  Forbrugertilliden er stadig i kulkælderen

  Forbrugertilliden er et termometer på forbrugernes tillid til den økonomiske situation – og lige for tiden er humøret helt i bund hos de danske forbrugere. Trods en lille stigning i maj måned, skal vi mere end 10 år tilbage, før vi finder tilsvarende lave niveauer.
 • 17 maj 2020

  Gode takter i klimaudspil – men der skal mere til

  Der er forsigtig optimisme at spore hos TEKNIQ Arbejdsgiverne efter offentliggørelsen af første del af regeringens længe ventede klimaplan. Den lægger op til at gøre det billigere at skifte fra sort til grøn opvarmning.
 • 14 maj 2020

  Nyt VE-krav er en af vejene til grøn genåbning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om Energistyrelsens forslag om, at man fremover skal have en VE-godkendelse for at kunne opnå tilskud fra Energistyrelsen. Styrelsen har netop afsluttet høringsprocessen om forslaget, som kan sætte ekstra skub i den grønne omstilling og sikre arbejdspladser på vejen ud af coronakrisen.
 • 14 maj 2020

  Erhvervslivet sidder fast i et corona-jerngreb

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne fortsat er kraftigt påvirkede af coronapandemien. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for langsigtede politiske planer, som kan dæmpe usikkerheden i dansk erhvervsliv.
 • 13 maj 2020

  Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om oppositionens beslutningsforslag, der blev præsenteret i går, om at suspendere virksomheders betaling til AUB-ordningen i 2020. Samtidig opfordrer man til generelt at reducere arbejdsgivernes bidrag.
 • 12 maj 2020

  Coronakrisen får antallet af lærlinge til at styrtdykke

  Både installations- og metalbranchen oplever et voldsomt fald i antallet af indgåede uddannelsesaftaler. TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til øjeblikkelig politisk handling.
 • 11 maj 2020

  Coronabekæmpelse handler om andet end afstand

  Tekniske løsninger spiller en vigtig rolle, når det gælder om at bremse smittespredningen og bør ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne have en mere fremtrædende plads i danskernes bevidsthed.
 • 11 maj 2020

  Coronakrisen trækker forbrugerprisindekset ned

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for langsigtede løsninger for erhvervslivet, hvis ikke vi skal se en bølge af konkurser det næste halve år.
 • 07 maj 2020

  Glæde over genåbning og håb om langsigtet plan for erhvervslivet

  Danmark lukkes gradvist mere op. Men mange virksomheder vil først den kommende tid for alvor mærke følgerne af krisen.
 • 07 maj 2020

  Coronakrisen har sendt metalindustrien ind i krybesporet

  Over halvdelen af landets metalvirksomheder har oplevet et fald i omsætningen, og tendensen forventes ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne at fortsætte.
 • 07 maj 2020

  Klimarådet rammer plet med grønne coronatiltag

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der fuld opbakning til de initiativer, Klimarådet i dag præsenterer som en vej ud af den økonomiske coronakrise.
 • 07 maj 2020

  Danskernes hjem begynder at tænke sig om

  Elektronisk styring er så småt ved at vinde indpas i vores boliger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Men der er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig et stort uudnyttet potentiale for den nye teknologi, når det gælder styringen af vores varme- og elforbrug.
 • 06 maj 2020

  Coronahjælp fra TEKNIQ Arbejdsgiverne: Halv pris på kontingentet

  Coronakrisen har også for alvor ramt landets el-, vvs- og metalvirksomheder. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne som den første større arbejdsgiverorganisation valgt midlertidigt at halvere kontingentet.
 • 05 maj 2020

  Vigtigt at holde hånden under AMU-systemet i coronakrisen

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu vil hjælpe økonomisk udfordrede AMU-udbydere. Men samtidig understreger man behovet for, at der åbnes for, at beskæftigede kan tage de krævede certifikatkurser, så de kan beholde deres arbejde.
 • 04 maj 2020

  Debat: Sjællandske kommuner skal tænde det lange lys

  Debatindlæg udsendt på vegne af formændene for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd. Denne udgave sendt til lokale og regionale medier på Sjælland.
 • 04 maj 2020

  Kommunerne skal ikke være varmepumpesælgere

  Det vil være et godt bidrag til CO2-kampen, hvis langt flere husejere dropper olie- eller gasfyret til fordel for en varmepumpe. Men det er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne et fejlskud, når SF foreslår, at kommunerne skal kunne sælge og installere disse varmepumper. Og det kan koste dyrt for det lokale erhvervsliv, som i forvejen er hårdt ramt i disse coronatider.
 • 01 maj 2020

  Milliardrenoveringer er grøn fornuft i en coronatid

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger og understreger vigtigheden af, at det sker med de grønne briller på.
 • 29 apr 2020

  Virksomhederne stirrer coronaepidemien i øjnene hver dag

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i installationsbranchen og i metalindustrien er kraftigt udfordret af corona-epidemien. Mangel på efterspørgsel er fra den ene dag til den anden blevet en stor udfordring.
 • 28 apr 2020

  Coronakrisen kradser i metalindustrien

  Ni ud af ti metalvirksomheder mærker nu konsekvenserne af virusudbruddet, og hver anden virksomhed oplever, at omsætningen falder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 28 apr 2020

  Installationsbranchen rammes hårdt af coronakrisen

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder mærker mere end den øvrige bygge- og anlægsbranche, hvordan virusudbruddet påvirker omsætningen og den daglige drift.
 • 24 apr 2020

  Beskæftigelsen i installationsbranchen nåede toppen – men snart går det hurtigt nedad

  Installationsbranchen stod stærkt med godt 48.000 beskæftigede, lige inden coronakrisen ramte. Men allerede nu begynder udviklingen i beskæftigelsen at vende den forkerte vej.
 • 20 apr 2020

  Danskerne er kvalitetsbevidste

  Kvaliteten er langt vigtigere end prisen, når danske boligejere skal have udført arbejde i deres hjem. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 16 apr 2020

  Stor opbakning til overenskomster giver arbejdsro

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at de nye overenskomster nu er vedtaget med stort flertal.
 • 15 apr 2020

  Bedre sent end aldrig for erhvervsskoleeleverne

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at lærlinge, der er i gang med deres sidste år på erhvervsuddannelserne, nu også kan færdiggøre deres uddannelse og svendeprøve trods coronakrisen. Samtidig understreger man behovet for en lærlingepakke, der kan sikre den fremtidige strøm af nye faglærte.
 • 14 apr 2020

  Debat: Udnyt krisens tomme bygninger til energirenoveringer

  Debatindlæg bragt den 14. april 2020 i Altinget: By og bolig på vegne af Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og Henrik Teglgaard Lund, energipolitiske seniorkonsulent hos Dansk Byggeri.
 • 09 apr 2020

  Forbedret håndværkerfradrag skal ikke bare dække arbejdsløn

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at flere af Folketingets partier nu er klar til at forbedre håndværkerfradraget for at styrke erhvervslivet under og efter coronakrisen. Men skal fradraget for alvor batte, bør det også dække materialer og ikke som i dag kun håndværkernes arbejdsløn.
 • 09 apr 2020

  Tiltrængt hjælp til selvstændige – nu skal der tænkes langsigtet

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne kvitterer man for, at regeringen vil give små og mellemstore virksomheder mulighed for rentefrie lån. Men der er også brug for at hjælpe virksomhederne med at holde gang i hjulene både under og ikke mindst efter coronakrisen.
 • 06 apr 2020

  Husk at få erhvervslivet med i genoplukningen

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man enig i regeringens planer om at lukke landet gradvist op igen efter coronakrisen. Men samtidig er det vigtigt at holde fokus på erhvervslivet både under og efter virusudbruddet.
 • 03 apr 2020

  En god start på vejen mod flere elektriske kilometer

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne man glade for, at et bredt flertal i Folketinget nu vil bruge 50 mio. kr. på opstilling af flere ladestandere til elbiler. Men der er brug for flere og løbende investeringer, hvis de politiske ambitioner om 1 million elbiler inden 2030 skal nås.
 • 03 apr 2020

  Dansk økonomi skal også genåbnes

  TEKNIQ Arbejdsgiverne fremlægger en række konkrete forslag til en ”strakspakke”, som kan hjælpe dansk erhvervsliv og økonomien på fode igen efter coronakrisen.
 • 01 apr 2020

  Lad milliarder fra Landsbyggefonden komme ud og arbejde

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om det flertal i Folketinget, der er klar til at sætte gang i 453 almene byggeprojekter for at holde gang i aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen under og lige efter coronakrisen.
 • 01 apr 2020

  Varmepumpesalg under dobbelt pres

  Salget af varmepumper steg i 2019, men i et lavere tempo end tidligere år, viser nye tal fra Energistyrelsen. Lige nu presses salget yderligere af coronakrisen og af, at energispareordningen er løbet tør for penge, så husejerne ikke længere kan få tilskud.
 • 31 mar 2020

  TEKNIQ Arbejdsgiverne får ny adm. direktør

  Det bliver Troels Blicher Danielsen, der overtager chefstolen i branche- og arbejdsgiverorganisationen, når den nuværende adm. direktør, Niels Jørgen Hansen, går på pension den 1. maj.
 • 30 mar 2020

  Forbedret lønkompensation er et vigtigt signal

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der tilfredshed med, at regeringen i dag kunne offentliggøre, at man giver den nuværende aftale om lønkompensation et løft.
 • 30 mar 2020

  Ordrebøgerne tynder ud i installationsbranchen under coronakrisen

  Allerede i de første dage af coronakrisen begyndte efterspørgslen at falde i landets el- og vvs-installationsvirksomheder. Det viser nye konjunkturtal fra Danmarks Statistik. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer man, at denne udvikling i høj grad vil tage fart i april.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.