Pressemeddelelser

Læs TEKNIQs pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQs pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 18 feb 2019

  Kun få klager over installatørernes arbejde

  Antallet af klager over el- og vvs-virksomhedernes arbejde steg en smule i 2018 ifølge tal fra Ankenævnet for Tekniske Installationer. Det samlede klageniveau er dog fortsat lavt, når man tager den høje aktivitet i branchen i betragtning.
 • 15 feb 2019

  Der skal frisk luft i folkeskolerne – nu!

  Indeklimaet i landets klasselokaler var til debat, da der blev afholdt åben høring på Christiansborg med deltagelse af både politikere og fagfolk. Her var enigheden stor, når det handlede om behovet for at forbedre arbejdsmiljøet for lærere og indeklimaet for elever. Til gengæld var der større usikkerhed om, hvordan målet skal nås.
 • 05 feb 2019

  Erhvervsuddannelser på charmeoffensiv

  I et forsøg på at få ikke mindst flere piger og unge kvinder til at vælge en erhvervsuddannelse var ”Boss Ladies”-projektet d. 5. februar forbi Susåskolen i Næstved, hvor spørgelysten hos fire syvende- og ottendeklasser blev både vækket og stillet.
 • 29 jan 2019

  Et lille skridt for den grønne omstilling – et stort skridt for sommerhusejerne

  Folketinget har netop vedtaget en lov, der lemper afgiften på elvarme, som bruges i ferielejligheder til eget brug og i sommerhuse. Hos brancheorganisationen TEKNIQ glæder man sig over afgiftssænkelsen, som kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling.
 • 28 jan 2019

  Hver tiende varmepumpe installeres med fejl

  Salget af varmepumper stiger stadig hastigt, men en ny undersøgelse slår skår i glæden. 1 ud af 10 varmepumper, der bliver installeret i helårsboliger, giver således husejerne problemer. TEKNIQ opfordrer til, at godkendelsesordningen for de virksomheder, der installerer pumperne, gøres obligatorisk.
 • 25 jan 2019

  Lærlinge strømmer til installationsbranchen

  De danske installationsvirksomheder bliver ved med at sætte nye rekorder, når det gælder antallet af indgåede uddannelsesaftaler. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som glæder TEKNIQ.
 • 24 jan 2019

  Kontrol: To ud af tre LED-produkter er ulovlige

  Sikkerhedsstyrelsen har fundet fejl på 19 ud af 30 tilfældigt udvalgte LED-belysningsprodukter. Fabrikanterne skal stramme op, lyder det fra både Sikkerhedsstyrelsen og TEKNIQ.
 • 24 jan 2019

  Installationsbranchen satte ny beskæftigelsesrekord i 2018

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder rundede sidste år 47.000 beskæftigede, samtidig med at omsætningen steg. Hos TEKNIQ glæder man sig over de nye tal fra Danmarks Statistik, men understreger samtidig, at virksomhederne har brug for i højere grad at omsætte væksten til større indtjening.
 • 23 jan 2019

  Luftigt pensionsudspil fra Socialdemokratiet

  Socialdemokratiets nye forslag til en lavere pensionsalder er både luftigt og trækker i den helt forkerte retning, mener brancheorganisationen TEKNIQ.
 • 15 jan 2019

  Slip boligjobordningen ud af spændetrøjen

  Det giver god mening, når skatteministeren inviterer S og DF til at deltage i overvejelser om den fremtidige udformning af boligjobordningen. Det siger TEKNIQ. Her opfordrer man til, at politikerne benytter lejligheden til at kigge nærmere på både form og indhold, hvis ordningen for alvor skal styrke den grønne omstilling og samtidig fungere som et effektivt middel i kampen mod det sorte arbejde.
 • 08 jan 2019

  Danske boligejere tænker grønt - og fokuserer på varm luft

  Efterspørgslen efter vedvarende energiløsninger bliver ved med at stige. Det viser en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ. Og det er varmepumperne, som trækker det grønne læs.
 • 04 jan 2019

  Indeklimaet skal højere op på den kommunale dagsorden

  Det halter gevaldigt med indeklimaet i landets folkeskoler. Derfor glæder det TEKNIQ, at Realdania nu søsætter et nyt initiativ, hvor 12 kommuner får støtte til at arbejde med strategiske indeklimaplaner.
 • 04 jan 2019

  Slip boligjobordningen HELT fri

  DEBATINDLÆG: Venstre vil give danskerne større frihed til selv at bestemme, hvad de vil bruge boligjobordningen på. Men ifølge TEKNIQ bør man gå endnu længere, hvis ordningen for alvor skal have effekt – ikke mindst i forhold til den grønne omstilling.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.