Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 11 maj 2021

  Brug for at vække danskernes grønne bevidsthed

  Kombinationen af manglende lyst til at energirenovere og et alt for optimistisk indtryk af vore boligers energitilstand er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en skidt cocktail for den grønne omstilling.
 • 10 maj 2021

  Flere konkurser hos installatører og metalvirksomheder

  Stigende råvarepriser presser virksomhederne og kan få allerede udsatte virksomheder til at dreje nøglen om de kommende måneder. Flere virksomheder indenfor installations- og metalbrancherne er da også gået konkurs i årets første fire måneder i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 07 maj 2021

  Det er tid til at vende hockeystaven i klimakampen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over politisk aftale, der betyder, at reduktionen af CO2-udledningen skal gå hurtigere end hidtil planlagt. Det er nødvendigt at fokusere på velkendte teknologiske løsninger, når der skal yderligere turbo på den grønne omstilling.
 • 06 maj 2021

  Den grønne omstilling kræver flere faglærte

  Debatindlæg bragt i Børsen den 6. maj på vegne af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Ole Heinager, Formand for Danske Erhvervsskoler og -gymnasier – Lederne og Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 06 maj 2021

  Sommerpakke er et vigtigt boost til aktiviteten i samfundet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med dagens udspil blandt andet vil give et løft til indenrigstransporten og håber, det kan blive startskuddet til en generel forbedring af transportmulighederne i hele landet.
 • 04 maj 2021

  Kære politikere: Drop nu de halvhjertede lappeløsninger

  Debatindlæg bragt i Børsen den 4. maj på vegne af Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 29 apr 2021

  Politisk fokus på varebilstyverier i Haslev

  Onsdag d. 28. april havde KSE-EL i Haslev besøg af retsordfører Mads Andersen (K), der fik en gennemgang af de store udfordringer, regionens håndværkere stadig har med ubudne gæster, som tømmer virksomhedernes varebiler for værdi. Samtidig understregede man, at hurtigere adgang til data kan gøre det lettere at forebygge tyverierne.
 • 28 apr 2021

  Tyveridata halter stadig efter

  Næsten fem måneder inde i 2021 kniber det stadig for politiet at levere nøgletal for fx antallet af anmeldte indbrud i årets første kvartal. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne betyder det, at det bliver svært at bruge tallene til forebyggelse af eksempelvis tyverier fra varebiler og byggepladser.
 • 27 apr 2021

  Det bliver for dyrt for virksomheder at have penge i banken

  Det kommer til at koste 1,25 procent i negativ rente for erhvervskunder i Nordea, der har penge i banken. Det kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne blive en mærkbar belastning for mange af landets virksomheder.
 • 26 apr 2021

  Stadig rigelig luft til mere varme

  Efterspørgslen efter varmepumper stiger kraftigt disse år. Men de danske el- og vvs-installatører samt kølemontører har masser af kapacitet til at følge med efterspørgslen. Det viser beregninger fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 23 apr 2021

  Politisk fokus på varebilstyverier i Nordjylland

  Fredag d. 23. april fik Uggerly Installation i Aalborg besøg af folketingsmedlem og retsordfører Preben Bang Henriksen (V). Her fik han en gennemgang af de store udfordringer, regionens håndværkere stadig har med ubudne gæster, som tømmer virksomhedernes varebiler for værdi. Samtidig understregede man, at hurtigere adgang til data kan gøre det lettere at forebygge tyverierne.
 • 22 apr 2021

  Beskæftigelsen stiger i installationsbranchen

  De danske el- og vvs-virksomheder har atter fået gang i rekrutteringen efter nedturen i coronakrisens start.
 • 21 apr 2021

  Der er igen rift om arbejdskraften i byggeri og industri

  Andelen af forgæves rekrutteringer er nu på samme niveau som for et år siden. Det understreger ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne bl.a. behovet for at sikre adgangen til udenlandsk arbejdskraft. Der er dog store variationer mellem brancher og på tværs af geografi.
 • 20 apr 2021

  Erhvervspulje i frit fald

  Der er kun søgt for knap en tredjedel af tilskudsmillionerne i den seneste ansøgningsrunde til Erhvervspuljen. Det er mere end en halvering siden sidste runde. TEKNIQ Arbejdsgiver opfordrer til, at man giver ansøgningsreglerne et grundigt eftersyn.
 • 16 apr 2021

  Et stort skridt på vejen mod normalitet på erhvervsskolerne

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over den aftale, regeringen og de fleste af folketingets partier blev enige om i nat, som gør det muligt for de fleste erhvervsskoleelever at vende tilbage til deres uddannelser.
 • 14 apr 2021

  Grænseåbninger skal også gælde udenlandsk arbejdskraft

  TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til, at partierne i Folketinget fjerner alle restriktioner for europæisk arbejdskraft.
 • 12 apr 2021

  Gør det selv-folket får fingrene i maskinen

  Der skete en stor stigning i antallet af gør det selv-ulykker i 2020. En overdreven tiltro til egne evner og mere tid i hjemmet kan ifølge eksperter være nogen af forklaringerne på udviklingen.
 • 08 apr 2021

  Motorvejsopladning er kun et skridt på vejen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser regeringen for at planlægge flere ladestandere ved de danske motorveje men efterlyser samtidig en national plan for opbygningen af en samlet ladeinfrastruktur, hvis der skal flere elbiler på vejene.
 • 08 apr 2021

  Vi risikerer, at boligejerne mister den grønne gejst

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ærgrer man sig over, at det endte med de forventede timelange køer, og tusindvis af skuffede boligejere, da der i går blev åbnet og igen lukket for årets første ansøgningsrunde til Bygningspuljen.
 • 07 apr 2021

  DEBAT: Lad os deltage i kampen mod folkeskolernes smittefabrikker

  Debatindlæg bragt i Politiken den 7. april på vegne af Af Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, og Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 28 mar 2021

  Fra haven til skadestuen

  Cirka 8.000 danskere kom til skade under havearbejdet i 2020. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne kan en stor del af ulykkerne dog undgås ved at følge nogle få gode råd.
 • 24 mar 2021

  Øget likviditet giver luft i virksomhedernes hverdag

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens forslag, der potentielt kan øge virksomheders likviditet med 73 mia. kroner gennem bl.a. rentefri låneordninger.
 • 23 mar 2021

  Langsigtet genåbningsplan med gode perspektiver – og tåge i horisonten

  Nattens rammeaftale om genåbningen af Danmark leverer en række svar på, hvordan Danmark skal genåbne. Men der udestår stadig en række uafklarede spørgsmål – både når det gælder erhvervsskoler og adgangen til arbejdskraft fra resten af Europa.
 • 22 mar 2021

  Manglende kontrol af byggestål kan få alvorlige konsekvenser

  På fire år er der kun blevet gennemført to kontrolbesøg hos de i alt 700 danske virksomheder, der producerer stålkomponenter til byggeriet. Dermed har der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne været fri bane for sjusk, fusk og snyd.
 • 21 mar 2021

  Politisk fokus på varebilstyverier i Syddanmark

  Fredag d. 19. marts fik VVS Søberg i Vojens af partileder og retsordfører Pernille Vermund (NB) og retsordfører Karina Lorentzen (SF), der fik en gennemgang af de store udfordringer, regionens håndværkere stadig har med ubudne gæster, som tømmer virksomhedernes varebiler for værdi. Samtidig understregede man, at hurtigere adgang til data kan gøre det lettere at forebygge tyverierne.
 • 19 mar 2021

  Energieffektiv dukserolle forpligter

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at Danmark nu igen er med forrest i EU-feltet, når det gælder om at levere energibesparelser. Men der er lang vej igen.
 • 19 mar 2021

  Ny gas på gamle rør skal hjælpe den grønne omstilling på vej

  Biogas vil, sammen med stadig flere varmepumper, spille en rolle i fremtidens energisystem. Det står klart, efter at biogassens fremtid har været til debat i Folketinget.
 • 17 mar 2021

  Flere søger ind på de tekniske videregående uddannelser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at flere har søgt ind via kvote 2 på en teknisk videregående uddannelse. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.
 • 16 mar 2021

  Vvs’ere får lettere ved at dimensionere rør

  Ny vvs-app gør det nemmere at dimensionere og dokumentere rørene korrekt, hvilket ellers har været en kompliceret affære.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.