Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 09 sep 2020

  Brug for større fokus på teknisk virusbekæmpelse

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne og virolog bør man i højere grad integrere tekniske løsninger – lige fra berøringsfri døråbning til automatisk persontælling – for at bremse spredningen af eksempelvis coronavirussen ved nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger.
 • 08 sep 2020

  TEKNIQ Arbejdsgiverne sætter ny grøn kurs

  Ny strategi skal gøre Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation til den grønneste og mest digitale.
 • 07 sep 2020

  Ingen elbiler uden ladestandere

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.
 • 02 sep 2020

  Grund til behersket optimisme på jobmarkedet

  Arbejdsmarkedet er ved at tø op, men der er stadig knap 170.000 tilmeldte ledige, 21.546 personer var på lønkompensation i den sidste uge før ordningen udløb i weekenden og 6.001 meldte sig ledige 1. september. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der særligt behov for at have fokus på eksportvirksomhedernes udfordringer de kommende måneder.
 • 01 sep 2020

  Coronakrisen gav metalindustrien et dyk i forårssalget

  Metalindustriens salg ender samlet set på cirka 13 mia. kroner i 2. kvartal 2020. Det sender metalindustrien tre år tilbage. Ikke siden 2016 har branchen oplevet lignende niveauer.
 • 31 aug 2020

  Grønne ambitioner drukner i coronaramt finanslov

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender, at den øjeblikkelige coronakrise sætter sit præg på dagens finanslovsforslag. Men hvis regeringens målsætning om 70 procents CO2-reduktion skal lykkes, kræver det konkrete investeringer i den grønne omstilling.
 • 31 aug 2020

  Et fælles ansvar at sikre danske arbejdspladser

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over nattens trepartsaftale, der er et tiltrængt middel til at fastholde flest mulige danskere på arbejdsmarkedet i en tid, som stadig er kraftigt præget af coronakrisen.
 • 28 aug 2020

  Statslige støttekroner sætter fart på varmepumperne

  Til oktober åbner Energistyrelsen for fornyet og forøget støtte til bl.a. boligejere, der ønsker at udskifte deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe. TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at man fra politisk side dermed sætter handling bag ambitionerne om billigere grøn varme til danskerne.
 • 26 aug 2020

  Sund fornuft at forlænge mulighed for sygedagpenge

  Beslutningen om at forlænge muligheden for sygedagpenge til medarbejdere, der er i risikogruppen, hvis de rammes af COVID-19 kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne hjælpe de ansatte med at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.
 • 25 aug 2020

  Industrivirksomheder bremser lærlingenedgang

  Coronakrisen kan stadig mærkes i landets industrivirksomheder. Det ses også i antallet af indgåede lærlingeaftaler, som er faldet i forhold til sidste år. Nedgangen er dog mindsket den seneste måned, og TEKNIQ Arbejdsgiverne håber, at især forårets lærlingepakke for alvor kan få virksomhederne til at åbne dørene for flere lærlinge den kommende tid.
 • 25 aug 2020

  Installatører har fået vendt lærlingenedturen

  På trods af coronakrisen har landets el- og vvs-installationsvirksomheder indgået lige så mange uddannelsesaftaler med nye lærlinge i årets første seks måneder, som det var tilfældet året før. TEKNIQ Arbejdsgiverne peger på lærlingepakkerne som en vigtig faktor og tror på, at udviklingen vil fortsætte de kommende måneder.
 • 25 aug 2020

  Fusion skal styrke midtjyske industri- og installationsvirksomheder

  Det nye TEKNIQ Arbejdsgiverne Midtjylland skal give regionens virksomheder en stærkere stemme og større synlighed og på den måde være med til at sikre erhvervslivet bedre arbejdsvilkår.
 • 18 aug 2020

  Arne-modellen skærer alle seniorer over én kam

  Socialdemokratiets nye udspil til en model for tidlig tilbagetrækning er et godt svar – men på et forkert spørgsmål. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne skal dem, der har behov for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, naturligvis have muligheden. Men alle seniorer med høj anciennitet er ikke svage.
 • 14 aug 2020

  Lønudviklingen er ramt af virus

  Coronakrisen kan tydeligt aflæses i lønudviklingen – det gælder ikke mindst i installations- og metalbrancherne, hvor der er blevet holdt igen under de lokale lønforhandlinger. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det et tydeligt tegn på den økonomiske usikkerhed, der er fulgt i kølvandet på pandemien.
 • 13 aug 2020

  Det grå guld er i høj kurs i installationsbranchen

  Landets el- og vvs-virksomheder ansætter hyppigere medarbejdere på over 50 og 60 år end resten af erhvervslivet. Det viser ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne både, at seniorerne er attraktive for arbejdsgiverne, og at der er ikke udbredt nedslidning indenfor alle håndværksfag.
 • 28 jul 2020

  Flot optag på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er godt for dansk erhvervsliv

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der tilfredshed med, at flere har søgt ind og er blevet optaget på blandt andet maskinmester og it- og ingeniøruddannelserne. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.