Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

2012 8283

Her er Danmarks bedste vvs-energilærling

Martin Grambo Krongaard har sikret sig sejren ved DM i Skills og dermed titlen som landets dygtigste vvs-energilærling. Hos TEKNIQ håber man, at den nye danmarksmester kan være med til at trække endnu flere dygtige unge til erhvervsskolerne.

Vinderen af DM i Skills 2018 i kategorien vvs-energi.

Konkurrencen var tæt og de faglige færdigheder i fokus, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afsluttet lørdag med kåringen af vinderne. Hos vvs-energilærlingene var det Martin Grambo Krongaard fra Fredslund VVS i Aabenraa, som løb med titlen og på den store scene i Herning Messecenter kunne kåres som landets bedste inden for sit fag.

”Jeg er glad og lettet over, at det er overstået. Jeg er også træt, for det har været nogle hårde dage,” sagde han efter, at mesterskabet var kommet i hus.

Årets udgave af DM i Skills har vanen tro trukket store flokke af interesserede tilskuere til konkurrencerne, der omfattede 42 konkurrencefag. I løbet af de tre dage nåede 48.000 besøgende således forbi arrangementet, hvilket i sig selv var en udfordring for deltagerne.

”Jeg synes også, at de andre deltagere var rigtigt gode, men jeg var nok lidt bedre i de pressede situationer. Og så kom jeg hurtigere frem til nogle gode løsninger,” sagde Martin Grambo Krongaard.

Det perfekte udstillingsvindue

TEKNIQ håber, at DM i Skills kan være med til at få endnu flere dygtige unge til at vælge en vvs-energiuddannelse.

”Vi kan jo se, at der bliver behov for flere faglærte de kommende år, og Martin Grambo Krongaard er, sammen med alle de øvrige finaledeltagere, helt perfekte rollemodeller. Mesterskaberne understreger også, at man med en uddannelse som vvs-energispecialist træder ind i en branche, hvor man kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling og samtidig kommer til at beskæftige sig med de nyeste teknologier,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

”Samtidig er man sikret virkelig gode job- og karrieremuligheder og kan hele tiden dygtiggøre og videreuddanne sig i et utal af retninger. Fremtiden er med andre ord lys for Skills-finalisterne og deres medstuderende på vvs-energiuddannelsen,” understreger hun.


Skills 2018

  • Det første DM i Skills blev afholdt i 2011.
  • Det er Danmarks største uddannelsesevent og havde i år 48.000 besøgende, da arrangementet blev afholdt fra den 18.-20. januar i MCH Herning.
  • Dette års arrangement satte samtidig ny rekord med 42 konkurrencefag (to mere end i 2017) og 10 demonstrationsfag.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.