Arkiv - Pressemeddelelser

 • 26 maj 2021

  Behov for at bane vejen for den grønne omstilling i landdistrikterne

  Det kan være svært at få bevilliget det nødvendige lån, når danskerne skal købe bolig i landdistrikterne, små virksomheder har brug for kapital, eller en boligejer vil låne til eksempelvis at udskifte oliefyr eller naturgas med en varmepumpe. Derfor hilser TEKNIQ Arbejdsgiverne det velkomment, at regeringen nu vil se på, hvordan adgangen til finansiering sikres.
 • 21 maj 2021

  Lærlingeopturen fortsætter i installationsvirksomhederne

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder øgede antallet af nye lærlinge i årets første kvartal i forhold til samme periode året før. Til gengæld kniber det stadig for industriuddannelserne med at få hævet antallet af uddannelsesaftaler.
 • 18 maj 2021

  Slip den friske luft ind i de kommunale budgetforhandlinger

  TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer til, at der afsættes flere penge til energi- og klimarenoveringer af de offentlige bygninger, når regeringen og KL aftaler kommunernes økonomiske rammer for 2022. Forhandlinger, der bliver indledt i dag.
 • 18 maj 2021

  Politisk rundtur sætter fokus på tyveriproblemer

  De seneste måneder har TEKNIQ Arbejdsgiverne inviteret en række af retsordførerne fra Folketingets partier på besøg hos medlemsvirksomheder. Her har politikerne fået et indblik i de udfordringer, det skaber, når der er ubudne gæster i varebiler og på byggepladser. Og det har givet genklang.
 • 18 maj 2021

  Stigende mangel på råvarer truer væksten

  Mangel og stigende priser på bl.a. jern og stål kan blive et problem for virksomheder i både Danmark og resten af verden. I dag rapporterer cirka hver 12. vvs- og blikkenslagervirksomhed eksempelvis om mangel på materialer og udstyr, og det kan i den sidste ende koste på væksten.
 • 11 maj 2021

  Brug for at vække danskernes grønne bevidsthed

  Kombinationen af manglende lyst til at energirenovere og et alt for optimistisk indtryk af vore boligers energitilstand er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en skidt cocktail for den grønne omstilling.
 • 10 maj 2021

  Flere konkurser hos installatører og metalvirksomheder

  Stigende råvarepriser presser virksomhederne og kan få allerede udsatte virksomheder til at dreje nøglen om de kommende måneder. Flere virksomheder indenfor installations- og metalbrancherne er da også gået konkurs i årets første fire måneder i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 07 maj 2021

  Det er tid til at vende hockeystaven i klimakampen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over politisk aftale, der betyder, at reduktionen af CO2-udledningen skal gå hurtigere end hidtil planlagt. Det er nødvendigt at fokusere på velkendte teknologiske løsninger, når der skal yderligere turbo på den grønne omstilling.
 • 06 maj 2021

  Den grønne omstilling kræver flere faglærte

  Debatindlæg bragt i Børsen den 6. maj på vegne af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Ole Heinager, Formand for Danske Erhvervsskoler og -gymnasier – Lederne og Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ Arbejdsgiverne.
 • 06 maj 2021

  Sommerpakke er et vigtigt boost til aktiviteten i samfundet

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med dagens udspil blandt andet vil give et løft til indenrigstransporten og håber, det kan blive startskuddet til en generel forbedring af transportmulighederne i hele landet.
 • 04 maj 2021

  Kære politikere: Drop nu de halvhjertede lappeløsninger

  Debatindlæg bragt i Børsen den 4. maj på vegne af Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.