Arbejdsledere og arbejdsmiljørepræsentanter til AMO

Arbejdsgiver skal udpege arbejdsledere til arbejdsmiljøorganisationen og er også ansvarlig for at opfordre til, at der bliver afholdt valg af arbejdsmiljørepræsentanter (AMR).

Selve valget af AMR er ikke en del af arbejdsgiveransvaret. Arbejdsgiver skal sørge for at opfordre til, at medarbejderne vælger en AMR. Denne opfordring skal foretages flere gange, hvis medarbejderne ikke afholder valg. Det skal overfor Arbejdstilsynet kunne dokumenteres, at der er opfordret til at afholde valg. 

AMR vælges af alle ansatte i det område, som AMR dækker. Det kan være for hele virksomheden, en del af virksomheden eller på et midlertidigt arbejdssted. AMR repræsenterer således alle ansatte i det pågældende område. Det gælder, uanset om de arbejder på kontor, i produktionen eller gør rent og uanset deres faglige tilhørsforhold.  

Arbejdsledere og AMR i arbejdsmiljøorganisationen fungerer normalt for en periode på 2 år. Perioden kan, efter aftale, øges til maksimalt 4 år.  

I overenskomsterne for både installationsbranchen og metalindustrien er der indarbejdet protokollater omkring AMR's ret til at deltage i forbundenes uddannelsestilbud.

» Gå til overenskomster


Senest opdateret 11-02-2021

Oprettelse af arbejdsmiljø-organisation

oprettelse-af-arbejdsmiljoeorganisation

Download
lone-alstrup-arbejdsmiljoe

Lone Alstrup

Arbejdsmiljøkonsulent

lal@tekniq.dk

7742 4221

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.