Valg af arbejdsmiljørepræsentant

Kursus

De forskellige rammer og regler for arbejdsmiljøarbejdet afhænger af størrelsen på virksomheden.

1 - 9 ansatte

Mindre virksomheder med 1-9 ansatte har ikke pligt til at organisere arbejdsmiljøarbejdet. Samarbejdet om sikkerhed og sundhed sker ved løbende direkte kontakt og dialog mellem arbejdsgiveren - eventuelle arbejdsledere - og de øvrige ansatte.

10 - 34 ansatte

I virksomheder med 10-34 ansatte skal der vælges en arbejdsmiljørepræsentant. Formålet er at etablere et samarbejdsforum, der skal arbejde for et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøarbejdet forgår således, at de ansatte vælger en arbejdsmiljørepræsentant, der sammen med enten en arbejdsleder/overmontør eller arbejdsgiveren selv udgør virksomhedens arbejdsmiljøgruppe.

35 eller flere ansatte

Større virksomheder med over 35 ansatte skal etablere en arbejdsmiljøorganisation i to niveauer - nemlig en eller flere arbejdsmiljøgrupper og et eller flere arbejdsmiljøudvalg.

Alle virksomheder

Alle virksomheder skal drøfte virksomhedens arbejdsmiljøforhold én gang om året. Ud over en status på det forgangne år, skal det kommende års arbejde drøftes. Virksomheden skal være i stand til at dokumentere denne drøftelse. Arbejdstilsynet har udarbejdet en guide til den årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Særligt for Byggepladser og midlertidige arbejdssteder

For byggepladser og midlertidige arbejdssteder skal sikkerhedsarbejdet organiseres, når virksomheden i mere end 14 dage beskæftiger fem eller flere ansatte på pladsen.Senest opdateret 23-09-2019

Gratis e-bog: Sådan organiseres arbejdsmiljøet

DA Forlag har udgivet en gratis e-bog om arbejdsmiljø. For at læse den skal du installere et gratis Adobe-program. Herefter kan du læse bogen ved at klikke på billedet.

Sådan organiseres arbejdsmiljøet

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.