I tilbudsloven, udbudsloven og bekendtgørelsen om forsyningsvirksomhedsdirektivet er der bestemmelser, der forpligter det offentlige til at fremme konkurrencen. Overtrædelser behandles af Klagenævnet for Udbud.
Klagenævnet for Udbud behandler klager over overtrædelser af tilbudsloven og EU’s udbudsdirektiver.
I loven fremgår det, hvor længe der kan klages over bestemte beslutninger i udbudsprocessen. Loven indeholder bestemmelser, der skal sikre en let og effektiv klageadgang.
Klagefristen for en kontrakt som er baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen (kun EU-udbud): 30 dage.
Klagenævnet for Udbud skal have modtaget klagen inden den anførte frist. Fristen regnes fra dagen efter, at ordregiveren har underrettet hvem der er blevet prækvalificeret eller har fået ordren. Underretningen skal indeholde en kortfattet redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.
Klagegebyret ved klager efter tilbudsloven er 10.000 kroner. Ved klager over EU-udbud er klagegebyret 20.000 kroner.
Klagenævnet kan tilkende udbyder sagsomkostninger. Sagsomkostningerne udgør maksimalt 75.000 kroner, men kan dog øges i særlige eller særligt store sager.
Senest opdateret 18-02-2016
Klagenævnet for Udbud |
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.
Vi har nu sendt kodeordet til den e-mailadresse, der er registreret på det indtastede medlemsnummer.
Med venlig hilsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Tak for din interesse. Vi kontakter dig snart for at fortælle dig mere om, hvorfor det er en god idé for din virksomhed at være medlem af TEKNIQ – den eneste arbejdsgiverorganisation med 100 procent fokus på el- og installationsbranchen.