Kontakt TEKNIQ

Arbejdsmarkeds-afdelingen

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Kompensation for virksomhedens faste udgifter

Samtlige partier i Folketinget står bag hjælpepakken ’Aftale om COVID-19-initiativer’. Den blev lanceret torsdag den 19. marts og rummer initiativer for 100 milliarder kroner, bl.a. kompensation for virksomhedens faste udgifter.

Som virksomhed har du mulighed for at ansøge om at få midlertidig kompensation for din virksomheds faste udgifter fx husleje, renteudgifter og kontraktbundne udgifter fx leasing. Ordningen dækker udgifter i perioden fra 9. marts til 9. juni 2020.

Alle virksomheder, uanset branche, virksomhedsform mv., kan søge om kompensation, så længe virksomheden lever op til flg. krav:

  • Du skal forvente, at din virksomhed kommer til at opleve et fald i omsætningen på mere end 40 % som følge af coronavirus.
  • Dine faste udgifter skal udgøre mindst 25.000 kr. i perioden fra 9. marts til 9. juni 2020, og der kan maksimalt opnås kompensation for 60 mio. kr. pr. virksomhed i perioden.

Den midlertidige kompensation er på: 

  • 25% ved en omsætningsnedgang på mellem 40 – 60%, 
  • 50% ved en omsætningsnedgang på mellem 60 – 80%, 
  • 80% ved en omsætningsnedgang på mellem 80 – 100%. 

Der kan fås støtte til 80% af udgifterne til revisionspåtegning hvis ansøgningen imødekommes. Hvis omsætningen bliver større eller mindre end forventet efterreguleres kompensationen. 

Ansøgningen vil skulle indeholde en revisorpåtegnet opgørelse over forventet omsætningsnedgang i perioden 9. marts til 9. juni 2020 som følge af covid-19 og en tro- og loveerklæring fra virksomheden om at omsætningen er faldet.

Ordningen er under udarbejdelse og der er ikke åbent for ansøgninger endnu. Det vil fremgå af virksomhedsguiden når der er åbent for ansøgninger.

Læs mere på virksomhedsguiden.dk 

Du kan herunder få svar på de mest stillede spørgsmål vedr. kompensation for virksomhedens faste udgifter (klik for at folde ud).



Senest opdateret 27-03-2020

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.