Procedure når medarbejdere har været i tæt kontakt med en smittet

Mange medlemmer er i tvivl om, hvornår medarbejdere skal i selvisolation osv.

I følge Sundhedsstyrelsen skal personer, der er blevet identificeret som nær kontakt, gå i selvisolation og følge et fastlagt testprogram med to tests på dag 4 og dag 6 efter kontakt med den smittede. Det er vigtigt, at man følger programmet nøje for at undgå at sprede smitte med ny coronavirus.  

Hvis en person er blevet identificeret som nær kontakt, skal denne hurtigst muligt gå i selvisolation, og isolationen skal fastholdes, indtil vedkommende har modtaget det første negative testsvar. 

Har vedkommende ophævet selvisolation efter første negative test, bør denne frem til, at han eller hun har fået svar på test nummer 2, være ekstra opmærksom på de generelle anbefalinger, som fysisk afstand, god håndhygiejne, hosteetikette, og at vise særligt hensyn til personer, der er i øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.

Kilde: Sundhedsstyresen

Læs mere på om, hvornår man er nær kontakt, og hvordan man skal forholde sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.