carsten essler helmer

Carsten Essler Helmer

Konsulent

6317 3360

ceh@tekniq.dk

Godkendelse af VE-installatør

find-ve-godkendt-installatoer

VE-godkendelsesordningen er den statslige ordning for installatører af små VE-teknologier som fx varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. Det forventes, at der fra 1. januar vil være krav om at installation af varmepumper skal ske med en VE-godkendt installatør for at kunne udløse energisparetilskud.

VE-godkendelsesordningen udspringer af EU’s VE-direktiv og skal sikre en høj kvalitet i installationerne – og dermed forbedre effektiviteten af eksempelvis varmepumperne. 

Energistyrelsen har oplyst, at de forventer at indføre krav om, at der skal benyttes VE-godkendte installatører til installation af varmepumper, hvis det skal være muligt at få udbetalt energisparetilskud. TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer, at reglerne træder i kraft 1. januar 2021. 

For at blive VE-godkendt virksomhed skal man:

  1. Have mindst én VE-uddannet medarbejder
  2. Tilpasse og have godkendt sit kvalitetssikringssystem af en kontrolinstans
  3. Ansøge om optagelse i ordningen hos Energistyrelsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne er behjælpelige med at komme gennem processen lige fra uddannelse til optagelse på Energistyrelsens hjemmeside

Se Energistyrelsens film om VE-Godkendelsesordningen her: 

 

Læs mere på VE-installatøren - TEKNIQ Arbejdsgivernes sektion.


Senest opdateret 09-03-2020

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.