IOT-analyse

Installationsbranchens potentialer og kompetencebehov i forhold til IOT data analytics

Analysen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Analysen kortlægger de seneste års teknologiske udvikling inden for IoT og data analytics samt de fremtidige perspektiver og muligheder, som teknologien rummer for værdiskabelse og nye forretningsmodeller.

Teknologisk Institut har som led i analysen gennemført en række casestudier af gode eksempler på anvendelsen af IoT og data analytics med henblik på at afdække, hvilke potentialer de enkelte cases rummer for værdiskabelse og forretningsmodeller, herunder en vurdering af hvilke kompetencer der kræves for at etablere IoT-løsninger.

Analysen indeholder en vurdering af, på hvilke områder installationsbranchen vil kunne spille en rolle i forhold til at formidle og nyttiggøre teknologierne inden for IoT og data analytics og skabe forretningsmæssig værdi og nye produkter og services. Ligesom der er en vurdering af, hvilke kompetencer det kræver i virksomheden og specifikt for faglærte vvs'ere og elektrikere, hvis IoT-teknologiens forretningspotentiale skal realiseres.

Se analysen her


Senest opdateret 17-01-2020

Se analysen

Læs analysen her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.