Undervisnings-materiale til folkeskole-elever

Fortæl os hvordan det gik

Skriv eller ring og fortæl om jeres oplevelser med virksomhedsbesøg i folkeskoleklasser eller andre uddannelses-arrangementer.

Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581

2891 5520Folkeskolen - inspirationsmateriale

Studerende

Det er vigtigt at have fokus på de unge allerede i folkeskolen, så folkeskoleeleverne kan danne sig et indtryk af, hvad fremtiden som teknisk faglært har at byde på.

Installationsbranchens virksomheder har stor interesse i, at de unge og deres forældre kender til elektriker- og vvs-energiuddannelsen samt vores branche. Hertil er det også vigtigt, at UU-vejledere (Ungdommens Uddannelsesvejledning) og folkeskolelærere kender de mange muligheder, der er for at gøre karriere med en elektriker- eller vvs-energiuddannelse.

Vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden, og det er vigtigt at have fokus på de unge allerede i folkeskolen, så folkeskoleeleverne kan danne sig et indtryk af, hvad fremtiden som teknisk faglært har at byde på. Det har stor betydning, at elever tidligt i livet får et indblik i dagligdagen på en god arbejdsplads, og får lov til at møde fagfolk og lærlinge, der er glade og stolte af deres erhverv. 

I forbindelse med folkeskolereformen blev Den åbne skole introduceret, som giver bedre muligheder for, at skolen inddrager sin omverden i undervisningen, herunder erhvervslivet. Den åbne skole har givet os en fantastisk chance for at fremvise branchen for nye generationer. Derfor har vi udviklet og samlet forskellige præsentationer og undervisningsmateriale, som kan anvendes, når installationsvirksomheder skal fortælle om branchen og vores uddannelser. 

Vær med til at gøre undervisningen anderledes og spændende ved at bringe den virkelige verden ind i klasselokalet. Vi håber, at samarbejdet mellem folkeskoler og installationsvirksomheder giver flere børn og unge lyst til at blive teknikere, når de engang skal vælge uddannelse.

De typiske arrangementer vi har lavet materiale til er:

  • Folkeskolen – elever, forældre og lærere
  • Arrangementer for UU-vejledere (Ungdommens Uddannelsesvejledning)
  • Uddannelsesmesser og lignende arrangementer

Kontakt TEKNIQ Arbejdsgiverne for at få udleveret flyers og pjecer om vores uddannelser og branchen. Derudover har flere erhvervsskoler diverse fysisk materiale til rådighed om vvs-energiuddannelsen, som man kan låne til forskellige arrangementer.


Senest opdateret 23-08-2019

Gode råd til dit oplæg

Giv plads til spørgsmål og lyt til eleverne – fx kender eleverne selvstændige eller teknikere?

Glem ikke humoren!

Forventningsafstemning - hvilke elever skal du møde, og hvad har læreren fortalt inden?

Præsenter dig selv og din virksomhed – fortæl om spændende tekniske installationsopgaver.

Tag din lærling med til at fortælle om livet som lærling.

Nogle elever vil måske prøve grænser af med et par "dumme" spørgsmål. Brug din autoritet og sæt grænser. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.