Vejledning

Sådan udfylder virksomheder en uddannelsesaftale på elektrikeruddannelsen.dk

Kom godt i gang

Før virksomheden overhovedet kan komme i gang med at uddanne lærlinge på den nye elektrikeruddannelse, skal den godkendes. Godkendelsen foregår digitalt på evu.dk/selvbetjening. Virksomheden bliver godkendt til et vist antal moduler, afhængigt af hvilke arbejdsopgaver virksomheden kan tilbyde lærlingen.

Sådan bliver virksomheden godkendt til den nye elektrikeruddannelse

Gå til evu.dk/selvbetjening og log på.

Hvis din virksomhed ikke allerede har en brugerkonto på evu.dk, kan du oprette en ved at gå til evu.dk/selvbetjening. Følg anvisningerne på skærmen for at oprette din konto. Du skal bruge virksomhedens CVR-nummer samt eventuelt medlemsnummer for TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Når du er logget på evu.dk, skal du vælge den formular, der hedder "Virksomhedsgodkendelse - ny elektrikeruddannelse". Udfyld formularen og send den til EVU. Vær opmærksom på, at ansøgningen først er gået igennem systemet, når du modtager en bekræftelse pr. e-mail. Hvis du ikke modtager en bekræftelse, kan der være sket en fejl - kontakt eventuelt EVU, hvis du er i tvivl.

Din ansøgning bliver automatisk behandlet, og i langt de fleste tilfælde vil du få svar på din ansøgning med det samme. I særlige tilfælde kan ansøgningen ikke behandles automatisk. I så fald får du besked herom. Sagsbehandlingstiden er højst ti dage.

Sådan bruger du virksomhedssiden på elektrikeruddannelsen.dk

Når virksomheden er godkendt til at uddanne lærlinge på den nye elektrikeruddannelse, kan du udarbejde en uddannelsesaftale med lærlingen. Alle uddannelsesaftaler på den nye elektrikeruddannelse skal oprettes via virksomhedssiden elektrikeruddannelsen.dk.

Sådan gør du

 1. Gå til elektrikeruddannelsen.dk og tryk på menupunktet "Til virksomheder". Du ankommer nu til virksomhedssiden. Her kan du finde flere oplysninger om den nye elektrikeruddannelse og via menupunkterne øverst på siden få gode råd til og vejledning om at have lærlinge. Læs blandt andet TEKNIQ Arbejdsgivernes ti gode råd til praktiskvirksomheder under menupunktet "Inspiration og gode råd".

  For at komme i gang med at udarbejde en uddannelsesaftale skal du klikke på menupunktet "Log på" øverst til højre. DU kan bruge dit login fra TEKNIQ Arbejdsgiverne eller det samme login, som du brugte, da du ansøgte om virksomhedsgodkendelse på evu.dk.
 2. Hvis din virksomhed har flere afdelinger, bliver du bedt om at vælge, hvilken adresse aftalen skal gælde for. Hvis det er første gang, du logger på, skal du også vælge, hvilken erhvervsskole du ønsker at samarbejde med.
 3. Du ser nu en liste over alle virksomhedens aktive uddannelsesaftaler. Du kan ændre i de eksisterende aftaler ved at trykke på knappen "Rediger" ud for hver enkelt aftale. Hvis du ikke har nogen eksisterende aftaler, eller hvis du blot ønsker at indgå en ny aftale, skal du trykke på knappen "Ny aftale".

  Hvis du tidligere har skrevet kontrakt med en lærling, som endnu ikke er begyndt på første hovedforløb den 1. januar 2016, skal lærlingens uddannelsesaftale ændres til at gælde for den nye eletrikeruddannelse. I så fald skal du udarbejde et tillæg til den eksisterende uddannelsesaftale. Hvis du ønsker at udarbejde et tillæg, skal du trykke på knappen "Tillæg til aftale". Uddannelsesaftalen skal være ændret til den elektrikeruddannelse senest 1. januar 2016.
 4. Kontaktinformation: Angiv lærlingens kontaktinformation. Hvis du indtaster lærlingens CPR-nummer til venstre, undersøger systemet, om lærlingens oplysninger allerede er registreret. I så fald bliver kontaktoplysningerne automatisk udfyldt. Hvis lærlingens ikke findes, skal du selv indtaste oplysningerne til højre. Tryk på "Videre", når du er færdig. 
 5. Uddannelsesaftale: Udfyld formularen på skærmen. Formularen er identisk med Undervisningsministeriets officielle uddannelsesaftale. Den er lang, så du skal rulle ned ad siden for at få alle felter med. Bemærk, at flere at felterne allerede er udfyldt med dine oplysninger og derfor ikke skal udfyldes igen. Tryk på "Videre", når du er klar.
 6. Valg af moduler: Her skal du vælge de moduler, som virksomhed og lærling i fællesskab er blevet enige om. De "slørede moduler" er moduler, som virksomheden ikke er godkendt til. Der kan dog vælges op til to moduler, som virksomheden ikke er godkendt til.

  Afhængigt af, om du har valgt en 4- eller 4½-årig uddannelse, skal du vælge fire eller fem moduler. På den 4-årige uddannelse gælder, at mindst ét modul skal være på niveau 2, og på den 4½-årige skal mindst ét modul være på niveau 3. Vær opmærksom på, at der er særlige modulbindinger til hvert modul, som du kan se, når du holder musen over de enkelte moduler.

  Efterhånden som du vælger modulerne, bliver de vist på en række øverst på skærmen. Når du er klar, trykker du "Videre". Du kan kun få lov at gå videre, hvis alle modulbindinger er opfyldt.
 7. Skolevalg: Nu ser du, hvornår de enkelte moduler vil blive udbudt på den valgte erhvervsskole. Hvis der er et modul, der ikke bliver udbudt på den pågældende erhvervsskole i det aktuelle tidsrum, får du mulighed for at vælge en alternativ skole.

  Husk, at hvis du vælger en skole med tilknyttet skolehjem, kan du få alle udgifter dækket af AUB. Din virksomhed har altså ingen udgifter ved at sende en lærling på skole et andet sted i landet.

  Bemærk, at skolerne planlægger og udbyder moduler kvartalsvist. Der er altså tale om en omtrentlig tidsplan. Erhvervsskolen lægger efterfølgende en detaljeret plan for det mest hensigtsmæssige uddannelsesforløb.
 8. Print og afslut: Nu kan du printe den uddannelsesaftale, du lige har udfyldt, samt bilaget med modulvalget. Aftalen skal underskrives og sendes med almindelig parpirpost til erhvervsskolen. Dette er desværre et lovgivningsmæssigt krav.

  Hvis du senere har brug for at finde frem til aftalen, kan du finde den på listen over virksomhedens aktive aftaler som beskrevet under punkt tre.


Senest opdateret 23-08-2019

Kontakt TEKNIQ

Hotline

EVU's konsulenter sidder klar til at svare på spørgsmål om den nye elektrikeruddannelse. Linjen er åben mandag-torsdag kl. 9-14 og fredag kl. 9-12.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.