Ny vejledning: Forebyggelse af coronasmitte på arbejdspladsen

Med udgangspunkt i myndighedernes retningslinjer er der udarbejdet en ny vejledning om, hvordan man kan forebygge coronasmitte i bygge- og anlægsbranchen.

Blandt de mange retningslinjer er, at alle skal holde 1-2 meter afstand til hinanden både inden- og udendørs, og at arbejdet skal planlægges, så det er muligt at holde afstand i løbet af hele arbejdsdagen.

Når der udføres opgaver i private hjem, skal der laves en aftale med beboerne om, at de enten ikke er hjemme, eller at de kan undgå kontakt med håndværkeren, når han eller hun arbejder.

Vejledningen beskriver desuden, hvem der har hvilke pligter på byggepladsen, og hvilke forholdsregler virksomheder og byggeledere skal tage.

Vejledningen er udarbejdet af Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg, som TEKNIQ Arbejdsgiverne og række andre arbejdsgiverorganisationer og fagforbund er en del af.

Der er også udarbejdet plakater til at hænge op i virksomhederne og på byggepladserne. 

Vejledningen og materialet kan downloades her

Se andre spørgsmål/svar her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.