Det nye forsamlingsforbud gælder ikke bygge- og arbejdspladser

I lyset af den seneste udmelding fra regeringen i aftes vil TEKNIQ Arbejdsgiverne henstille til, at virksomhederne følger myndighedernes nye retningslinjer. Det vil blandt andet sige ikke at samles flere end ti personer i offentligheden, at holde afstand og at lukke bestemte typer butikker.

Det er samtidig vigtigt at understrege, at der hverken er pålæg eller henstilling om at lukke øvrige virksomheder ned. Arbejdspladser er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet. 

TEKNIQ Arbejdsgivernes adm. direktør, Niels Jørgen Hansen, opfordrer virksomhederne til at fortsætte deres aktiviteter, hvor det er muligt – inden for retningslinjerne og med de sædvanlige forholdsregler om at holde afstand mv. 

Blik- og Rørarbejderforbundet har i et opslag på Facebook skrevet, at mange af deres medlemmer er nervøse for at miste deres job og modtage smitte til både dem selv og deres familier. Forbundet opfordrer til, at alle viser hensyn, og at virksomhederne udarbejder en APV (arbejdspladsvurdering), der beskriver alle risici ved opgaven.

Det vil vi naturligvis også opfordre til fra TEKNIQ Arbejdsgivernes side, og vi ved fra vores telefoniske rådgivning, at det allerede sker. 

Derudover vil vi henstille til, at virksomheder følger myndighedernes nye retningslinjer. Det vil bl.a. sige, at man ikke samles flere end ti personer i offentligheden (udover altså på byggepladser), at holde afstand og lukke butikker i storcentre, eller hvor man har fysisk kontakt (frisører, massører, skønhedsklinikker o.lign.).

Samtidig har flere kommuner nu taget initiativ til at skrue op for vedligeholdelse og service af de kommunale bygninger, der står tomme på grund af situationen. Samtidig er der taget nogle initiativer for at hjælpe virksomheder – senest med udskydelse af moms og skat for små virksomheder. 

Men det er langt fra nok, og derfor vil TEKNIQ Arbejdsgiverne også fortsat arbejde for mere vidtgående hjælp til virksomhederne, der bliver økonomisk ramt som følge af coronakrisen.


Læs flere spørgsmål/svar her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.