Årsdagen afholdes torsdag den 8. maj på The Plant. Læs programmet og tilmeld dig her.

Vi lever i en tid præget af stigende usikkerhed og store omvæltninger. Geopolitisk uro, økonomisk ustabilitet og nye globale magtforhold påvirker os alle – og dermed også det tekniske erhvervsliv. Kravene til virksomhedernes robusthed og evne til at tilpasse sig nye markedsvilkår har aldrig været større.
På TEKNIQ’s årsdag 2025 sætter vi fokus på, hvordan medlemsvirksomhederne navigerer sikkert gennem en usikker tid, tiltrækker og fastholder nødvendigt talent samt griber nye forretningsmuligheder – herunder kommende store investeringer i forsvar og infrastruktur.
Program
-
Fra kl. 13:15
Registrering, netværk og let forfriskningKl. 14:00
Velkommen til Årsdagen 2025Kl. 14:10
Geopolitisk talk – ”Robusthed i en verden i opbrud”
Troels Blicher Danielsen, Adm. direktør, TEKNIQ og Jesper Møller Sørensen, Danmarks ambassadør i USA (med online fra Washington)Kl. 15:00
Forsvarsminister Troels Lund Poulsens tanker om Danmarks sikkerhedspolitiske position og robusthed i en ny virkelighed og virksomhedernes rolle i opbygningen af et mere robust DanmarkKl. 15:20
Virksomhedernes muligheder for at få del i de massive forsvarsinvesteringer
Dustin Wilden, Interim CEO, CenSecKl. 15:45
Medlemscase - Hvordan kommer man i gang med at blive leverandør til forsvaret - fra tanke til handling
Jørgen Pedersen, Medejer, Brdr. Petersen GillelejeKl. 16:00
EftermiddagspauseKl. 16:30
Forstå samtiden og dens tendenser
Anne Sophia Hermansen, Kulturskribent & samfundsdebattørKl. 17:10
Paneldebat – ”Hvordan sikrer vi den nødvendige arbejdskraft i fremtiden"
Christina Hammer, Direktør, Alltech VVS, Mads Karrebæk, Smed og iværksætter, M. Karrebæk Stål, Maria Schougaard Berntsen, Underdirektør, TEKNIQ, Anni Matthiesen, Folketingsmedlem og formand for Folketingets Uddannelses- og forskningsudvalgKl. 17:30
Stand-up – ”Håndværker med holdning”
Anders Nielsen, Håndværker og komikerKl. 18:00
Streetfood, netværk og vinbar, hvor du kan smage seks fantastiske vine.Kl. 21:00
Tak for i aften – Kom godt hjem!
Du kan opleve...
Vi har sammensat et program med følgende indlægsholdere (opdateres løbende).

Danmark står midt i en ny geopolitisk virkelighed, hvor robusthed er blevet et nøgleord – både for samfundet og for erhvervslivet. Som forsvarsminister og vicestatsminister giver Troels Lund Poulsen sit politiske perspektiv på, hvordan Danmark ruster sig i en tid præget af krig i Europa, internationale spændinger og cybertrusler. I sit indlæg på Årsdagen 2025 sætter han fokus på Forsvarets rolle og ansvar – og det tekniske erhvervslivs betydning i opbygningen af et stærkere og mere modstandsdygtigt Danmark.
Global usikkerhed og sikkerhedspolitiske spændinger stiller nye krav til det tekniske erhvervsliv. Samtidig åbner den globale situation nye døre for dem, der formår at tilpasse sig. TEKNIQs administrerende direktør giver et indblik i det ændrede globale landskab og taler om nødvendigheden af øget robusthed i det tekniske erhvervsliv, og hvordan man griber mulighederne i forandringerne.
Direkte fra Washington deltager Danmarks ambassadør i USA, Jesper Møller Sørensen, i en geopolitiske talk med TEKNIQs administrerende direktør, Troels Blicher Danielsen. Med sin unikke indsigt i amerikansk politik og internationale relationer giver han sit bud på, hvordan globale magtforskydninger og sikkerhedspolitiske spændinger påvirker danske virksomheder – og hvad det tekniske erhvervsliv skal være forberedt på i de kommende år.
Forsvaret står over for historisk store investeringer i infrastruktur, materiel og teknologi – og det åbner nye muligheder for tekniske virksomheder over hele landet. Dustin Wilden giver et indblik i, hvad der driver de mange milliarder, hvilke krav og processer der ligger bag forsvarsudbuddene, og hvordan man som virksomhed navigerer i samarbejdet med Forsvaret.
Han giver konkrete bud på, hvordan små og mellemstore virksomheder kan komme i spil som leverandører – og hvad der skal til for at gribe mulighederne i det sikkerhedspolitiske landskab.
Jørgen Petersen er medejer af Brdr. Petersen Gilleleje A/S, en familieejet virksomhed med over 100 års erfaring inden for maritime tjenester. Brdr. Petersen har udvidet deres aktiviteter til at omfatte leverancer til forsvaret, hvilket har åbnet nye forretningsmuligheder. På Årsdagen vil Jørgen dele sin erfaring med at blive leverandør til forsvaret og hvordan virksomheder kan positionere sig for at få del i forsvarsinvesteringerne.
Anne Sophia Hermansen analyserer vores samtid og tager os med på en tankevækkende rejse gennem de tendenser, der former vores arbejdsmarked. Fra kæft, trit og retning og mandefag til flexdage og diversitet i fokus. Kan branchen følge med, eller styrer de gamle normer fortsat? Betydningen er stor i en tid, hvor rekruttering og fastholdelse af medarbejdere er vigtigere end nogensinde før.
Hvordan får vi flere unge til at vælge en faglært vej – og blive i den? Anni Matthiesen har i mange år beskæftiget sig med erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser i Folketinget. Hun er en stærk stemme for de tekniske og praktiske fag og har arbejdet for at styrke respekten for håndværket, både politisk og samfundsmæssigt. Med sit dybe kendskab til uddannelsesområdet giver hun et klart bud på, hvad der skal til for at sikre en robust og attraktiv vej ind i det tekniske arbejdsmarked.
Hvordan sikrer vi, at flere unge vælger en faglært uddannelse? Mads Karrebæk tog springet som iværksætter og har på kort tid markeret sig som en stærk stemme for de tekniske fag. Til årsdagen deler han sine erfaringer og giver sit bud på, hvad der skal til for at gøre håndværksfagene mere attraktive.
Hvordan skaber vi en arbejdsplads, hvor flere kvinder vælger at gøre karriere i tekniske fag?
Christina Hammer har selv taget turen og ved, hvad det kræver at bryde igennem i en traditionelt mandsdomineret branche. Hun deler sine erfaringer og giver konkrete bud på, hvordan vi kan skabe en mere inkluderende og mangfoldig teknisk sektor.
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ, kommer med skarpe bud på, hvordan vi får flere til at vælge en vej som faglært i det tekniske erhvervsliv.
Maria er en markant stemme, når det gælder debatten om de økonomiske og arbejdsmarkedspolitiske udfordringer, vi står overfor i Danmark. Med en lang erfaring fra erhvervsorganisationer, arbejder hun målrettet på at forme de strategier, der skal sikre fremtidens arbejdsstyrke og den nødvendige kvalificerede arbejdskraft i det tekniske erhvervsliv.
Fordommene lever stadig: “Det er kun de dumme, der bliver håndværkere”. Men Anders Nielsen er beviset på det modsatte. Han har skiftet hammeren ud med mikrofonen og bruger humor til at udfordre de gamle forestillinger om faglærte. Kendt fra podcasten Byggepladsen og sit virale opslag om håndværksfagene. Glæd dig til skarpe pointer og masser af grin!
Mette Walsted Vestergaard guider os igennem dagen med skarphed og overblik. Med sin baggrund som tidligere vært på TV AVISEN og P1 Morgen er hun vant til at styre store samtaler med både indsigt og præcision. På årsdagen binder hun de store temaer sammen og sikrer, at både talere og debattører bliver udfordret – og at alle får en levende og engagerende debat.
Aftenarrangement
Efter dagens faglige program inviterer vi til en uformel og hyggelig aften, hvor du kan netværke med både gamle og nye bekendtskaber.
Vinbar – Få en snak med kyndige vineksperter og smag seks fantastiske vine.
Streetfood – En række forskellige boder serverer lækre delikatesser fra hele verden.
Tilmelding
Årsdagen er for medlemmerne og er en del af ens medlemskab. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet. Husk at være logget ind ved tilmelding.
Har du særlige ønsker til maden eller allergier? Skriv det i bemærkningsfeltet ved tilmelding.