Lev godt, arbejd længere

Seniorer udgør en vigtig del af fremtidens arbejdsmarked

Det kan måske lyde forudsigeligt, når det kommer fra en erhvervsorganisation, dog viser forskningen, at der er både fysiske og mentale fordele ved at forblive aktiv på arbejdsmarkedet i længere tid.

Undersøgelser viser også, at ældre medarbejdere trives med at arbejde, hvilket understreger vigtigheden af at inkludere dem i arbejdsfællesskabet.

For virksomhederne er seniorernes erfaring er uvurderlig. Deres indsigt og viden kan føre til bedre beslutningstagning og oplæring af yngre medarbejdere.

Vi skal derfor udvikle et seniorarbejdsmarked, der øger livskvaliteten for dem, der nærmer sig eller har overskredet pensionsalderen, samtidig imødekommer virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere.

Det handler om at finde den rette balance og justere de rette knapper, så vi skaber de bedste betingelser for både seniorer, virksomheder og samfundet som helhed.

Bliv inspireret

TEKNIQ Arbejdsgiverne mener

Vi har brug for et paradigmeskift i seniorpolitikken på vores arbejdspladser. Med ”lev godt, arbejd længere” kampagnen forener vi folkesundheden og arbejdsmarkedet - til gavn for den enkelte, virksomheden og samfundet.