Sygdom og fravær

Sygdom og fravær

Virksomheden bør indskærpe sine regler for sygemelding og dokumentation, sådan at disse er klare for alle ansatte i virksomheden. Det kan fx gøres i en personalehåndbog eller i de enkelte ansættelseskontrakter.

Det fremgår af Sygedagpengeloven, hvornår en person har ret til betaling af dagpenge under fravær på grund af sygdom. Sygedagpengeloven fungerer sammen med funktionærlovens regler og overenskomsternes bestemmelser om ret til løn under sygdom

Relevante artikler

Hero Image
Vi har netop ansat en ny medarbejder, som skal udføre håndværksarbejde i virksomheden. Ved jobsamtalen fortalte han om sine evner og erfaringer, så vi blev overbevist om, at han kan indgå i driften fra dag ét. I går meddelte en af vores andre medarbejdere i imidlertid, at han tidligere havde arbejdet sammen med den nye medarbejder. Kollegaen fortalte, at han havde fået konstateret gigt i begge håndled, hvilket var årsagen til, at han ikke kunne fortsætte i sit hidtidige job. Han kunne simpelt hen ikke holde til belastningen. Vi er ikke blevet orienteret om denne sygdom. Hvad kan vi stille op?
Hero Image
Vi har en lærling, som vi har været glade for, men nu er vi i den situation, at lærlingen er blevet syg. I begyndelsen ville lærlingen ikke fortælle, hvorfor han var blevet syg. Han sagde, at han skulle tatoveres, fordi han havde tabt et væddemål. I den forbindelse tatoverede han en tegning på sit lår. Lærlingen har andre tatoveringer, men de er blevet udført af en professionel. Han fortalte de første par dage, at han havde svært ved at gå, hvilket gjorde, at han ikke kunne arbejde. Senere har han fortalt, at der er gået betændelse i den selvudførte tatovering. Kan være rigtigt, at lærlingen skal have sygeløn? Vi har hørt, at man ikke skal betale sygeløn, hvis den ansatte selv har været skyld i sygdommen.

Har du spørgsmål om sygdom og fravær?

Du er altid velkommen til at kontakte os.
Så sørger vi for at hjælpe dig godt videre.
Telefon: 43 43 60 00
Mandag til torsdag fra kl. 8:00 til 16:00
Fredag fra kl. 8:00 til 15:00.