Videregående uddannelser

Nedenfor linkes til en række relevante tekniske videregående uddannelser som ofte søges af vores medlemsvirksomheder. Der er typisk tale om korte videregående uddannelser af to års varighed (fuldtid) eller akademiuddannelser på deltid. Således kan de fleste uddannelser læses både på fuldtid og deltid. Herudover orienteres der om emner som installatørprisen og praktikophold.
El-installatøruddannelsen (fuldtid)
El-installatøruddannelsen er en kort, videregående teknisk uddannelse, der gennemføres på et erhvervsakademi. Uddannelsen tager to år og fører til, at du kan opnå el-autorisation, da du i undervisningen bliver klædt på til at gennemføre Sikkerhedsstyrelsens el-autorisationsprøve.
Vvs-installatøruddannelsen (fuldtid)
Vvs-installatøruddannelsen er en kort, videregående teknisk uddannelse, der gennemføres på et erhvervsakademi. Uddannelsen tager to år og fører til, at du kan opnå vvs-autorisation, da du i undervisningen bliver klædt på til at gennemføre Sikkerhedsstyrelsens vvs-autorisationsprøve.
Maskinmesteruddannelsen
Maskinmesteruddannelsen er en mellemlang videregående teknisk uddannelse, der gennemføres på en maskinmesterskole på fuldtid.
Installationsbranchens lederuddannelse
Installationsbranchens lederuddannelse er et deltidsstudium, der strækker sig over en periode på 3 år. Uddannelsen består af 3 moduler, og undervisningen finder sted i dagtimerne. Formålet med uddannelsen er at opnå en akademiuddannelse i ledelse med fokus på installationsbranchen. I alt er der 7 fag, der udgør uddannelsen.
El- og vvs-installation (akademiuddannelse) på deltid
Videreuddannelse på deltid kan være en fordel for både medarbejderne og virksomheden. Læs om mulighederne her.
Studerende i praktik
Installatør-studerende skal i praktik i en virksomhed i op til 3 måneder – som regel i løbet af 4. semester.
Uddeling af installatørprisen
Med Installatørprisen ønsker TEKNIQ Arbejdsgiverne at hylde de dygtigste studerende på installatøruddannelserne (både fuldtid og deltid) og sætte fokus på erhvervsakademiernes tekniske uddannelser og deres samarbejde med erhvervslivet.