
Arbejdskraft og digitalisering er i fokus for Michael Rusborg, CBRE, når han fortsat skal sætte sit aftryk i TEKNIQs bestyrelse.
Når Michael Rusborg nu indtræder i TEKNIQs bestyrelse, er det ikke en ny position for den 51-årige Managing Director i CBRE GWS. Han har allerede siddet med som supplerende medlem siden juni 2024.
Vi har alle brug for kvalificerede medarbejdere, og derfor skal vi også have fat i andre end dem, vi hidtil har haft fokus på.
Men som en helt officiel del af den nyvalgte bestyrelse, er han nu mere end klar til at trække i arbejdstøjet som repræsentant for det tekniske erhvervsliv. Opgavens karakter er der ingen tvivl om – mere arbejdskraft og mere digitalisering er absolut nødvendigt.
- Mit fokus er klart, vi skal have gjort noget ved manglen på arbejdskraft. Det fylder rigtig meget for branchen. Både for de mindste og de største virksomheder. Vi har alle brug for kvalificerede medarbejdere, og derfor skal vi have fat i flere og andre end dem, som vi hidtil har haft fokus på, siger Michael Rusborg, og fortsætter med at fremhæve behovet for mere diversitet:
- Vi skal se på, hvordan vi kan påvirke lærepladser til at tage imod en mere alsidig lærlingeskare. Vi er super glade for alle lærlinge, men vi skal kunne motivere andre end blotunge mænd i alderen 17-23 år. Det ville være optimalt at kunne tiltrække flere kvinder, voksenlærlinge og kollegaer med anden etnisk baggrund ind i det tekniske erhvervsliv.
Michael Rusborg mener også, at han selv og branchen er nødt til fortsat at være innovative omkring digitalisering og de muligheder, der medfølger. Kan man tænke mere i automatiserede løsninger? Kan man gøre tingene anderledes og smartere end, man plejer – og måske med andre midler? Det er de spørgsmål det tekniske erhvervsliv må stille sig selv hver dag.
Fortid i Forsvaret
Med næsten ti år i Forsvaret, kan det ”nye” bestyrelsesmedlem også trække på en lidt atypisk erfaring, der har været med til at forme ham som leder:
- Der er tit en del fordomme om miljøet i Forsvaret. Mange forbinder det med kæft, trit og retning. Men det, jeg mere end noget andet, har taget med derfra er nødvendigheden af at skabe et fælles formål, siger Michael Rusborg.
Min opgave er at skabe de bedste rammer, så fagfolk kan folde deres faglighed ud – det er den tilgang, som jeg tager med ind i TEKNIQs bestyrelse.
Han påpeger, hvordan det er den bedste måde at få en deling på 30 plus forskellige personligheder til at arbejde sammen mod et samlet mål. Derudover har han igennem hele sit arbejdsliv oplevet værdien af at møde folk i øjenhøjde samt at være åben og ærlig omkring, hvor man kan ændre.
”Jeg er ikke kommet her for at fortælle, hvordan I skal trække et kabel”
For Michael Rusborg er den officielle tiltrædelse i bestyrelsen også en måde at komme endnu tættere på en branche, han ikke er født ind i.
- Man er nødt til at være klar til at lytte, og være ydmyg omkring sin egen rolle. Jeg skal ikke komme og belære de fagfolk, jeg leder, om løsningen af el-tekniske problemstillinger Det ved de bedre end jeg. Min opgave er at skabe de bedste rammer, så fagfolk kan folde deres faglighed ud – det er den tilgang, som jeg tager med ind i TEKNIQs bestyrelse, siger Michael Rusborg.