Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566

3035 2151

Sund fornuft at forlænge coronatiltag – og stadig at holde gang i erhvervslivet

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker man op om regeringens beslutning om at forlænge de tiltag, som skal bremse spredningen af coronavirussen. Samtidig er det vigtigt, at danske virksomheder hjælpes videre gennem krisen.

Statsminister Mette Frederiksen kunne i dag fortælle, at den delvise nedlukning af Danmark forlænges med yderligere to uger til og med den 13. april. En beslutning der møder fuld forståelse og opbakning hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Det er nødvendigt at gå effektivt til værks, når der er menneskeliv på spil, og derfor er det en helt naturlig og rigtig beslutning, at man forlænger de initiativer, som er sat i værk for at forsøge at inddæmme og begrænse coronavirussens udbredelse i Danmark,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Det er dog samtidig vigtigt, at danske virksomheder har mulighed for at fastholde aktiviteten på et vist niveau – ikke mindst ude på byggepladserne. Samtidig er det naturligvis afgørende, at man her sørger for, at arbejdet kan udføres sikkert og uden risiko for, at de enkelte medarbejdere kan smitte hinanden. Noget, vi også oplever, at virksomhederne har stort fokus på,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han opfordrer samtidig til, at man fra stat og kommuner fokuserer på ikke blot at støtte dansk erhvervsliv med eksempelvis lønkompensation men også sørger for at få sat gang i ventende service-, moderniserings- og renoveringsopgaver i statslige og kommunale bygninger.

”På den måde reducerer man behovet for offentlige støttekroner, samtidig med at man hjælper virksomhederne med at holde gang i hjulene. Og det er sund fornuft at sætte gang i disse opgaver netop nu, hvor mange offentlige bygninger står tomme og ubrugte,” siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.