joergen-prosper-soerensen

Jørgen Prosper Sørensen

Uddannelsespolitisk konsulent

jps@tekniq.dk

7741 1525

2851 7125

Mangfoldighed styrker de tekniske virksomheder

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over en markant vækst i antallet af nye studerende på de såkaldte ”STEM-uddannelser” – og særligt over, at kvinderne i stigende grad vælger at gå denne vej.

Interessen for de naturvidenskabelige, teknologiske og IT-baserede uddannelser (STEM-uddannelser) er stigende. Det understreges af nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af nye studerende på STEM-uddannelserne er vokset med 65 procent de seneste 10 år – fra 15.600 i 2009 til 25.800 i 2019.

”Det er ekstremt positivt med tanke på den situation, Danmark står i lige nu, hvor det i høj grad er eksempelvis evnen til at udvikle og bruge ny teknologi, der skal bringe os videre efter coronakrisen,” siger Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han glæder sig ikke mindst over, at det især er et stigende antal kvinder på STEM-uddannelserne, der har sat gang i væksten. Således steg antallet af kvindelige studerende på uddannelserne med 11 procent fra 2015-2019 (til 8.600), mens væksten hos mændene kun var på tre procent.

”Det er vigtigt med mangfoldighed blandt medarbejderne, og vi er overbeviste om, at det vil styrke de danske virksomheder, hvis der kommer flere kvinder i de tekniske fag,” siger Jørgen Prosper Sørensen og uddyber:

”Vi oplever, at mange kvinder vælger uddannelser, hvor de kan gøre en forskel. Og med den store tilgang til STEM-uddannelserne vil endnu flere være klar til bl.a. at stille sig i forreste række for den grønne omstilling, som bliver et vigtigt forretningsområde for de tekniske virksomheder de kommende år,” siger han.

TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger dog samtidig, at man endnu ikke er i mål med optaget på de tekniske uddannelser.

”Det er et langt og sejt træk. Mange fag er samtidig stadig i høj grad mandsdominerede, og vi har derfor en stor og vigtig opgave, når det gælder om at trække endnu flere kvinder til de tekniske fag. Det er også årsagen til at vi fortsætter arbejdet med Boss Ladies-projektet, der netop skal være med til at få flere kvinder til at vælge en karriere i de tekniske installations- og metalvirksomheder,” siger Jørgen Prosper Sørensen.

Læs mere om Boss Ladies på: www.boss-ladies.dk


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.