Eleftersyn

Eleftersyn

- Når du skal sælge en bolig.

Skal du sælge din bolig, kan du frigøre dig for dit 10-årige mangelansvar.

Det kræver, at du fremlægger en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport med resultatet af gennemgangen af bygningens elinstallationer for køber. Samtidig skal du som sælger fremlægge et tilbud på en ejerskifteforsikring for køber. 

Du skal som sælger betale for tilstands- og elinstallationsrapporten, ligesom du skal betale halvdelen af ejerskifteforsikringen, hvis køber ønsker forsikringen. Husk, at det er dig som sælger og ikke din ejendomsmægler, der skal bestille rapporten hos en autoriseret elinstallationsvirksomhed. 

Elinstallatørvirksomheden kan både udarbejde rapporten og give et overslag eller skøn over, hvad det vil koste at udbedre eventuelle mangler.

På Boligejer.dk under "Find konsulent" kan du finde en liste over autoriserede elinstallatørvirksomheder i dit område, som er godkendte til at udarbejde elinstallationsrapporter.


Senest opdateret 13-02-2019

Mads Risgaard Knudsen

Mads Risgaard Knudsen

Teknisk konsulent

mrk@tekniq.dk

7742 4226

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.