Kunde- og forbrugerforhold

Få viden om de forskellige aftaler, der kan indgås med kunden, forbrugeraftaleloven, salgs- og leveringsbetingelser og manglende betaling.
AB Forbruger
AB-Forbruger er et aftalegrundlag, som kan benyttes ved byggearbejder, der bliver lavet for forbrugere.
Aftaler udenfor det faste forretningssted
Læs om de regler, der gælder, hvis virksomheden indgår aftaler med forbrugere udenfor den erhvervsdrivendes faste forretningssted - fx hjemme hos forbrugeren.
Aftaler på virksomhedens faste forretningssted
Læs om de regler, der gælder, hvis forbrugeren bestiller eller selv møder op på virksomhedens faste forretningssted.
Forbrugeraftaleloven
Forbrugeraftaleloven giver forbrugere en udvidet beskyttelse, når de indgår aftaler med erhvervsdrivende. Der er derfor en række forhold, den erhvervsdrivende skal være særligt opmærksom på.
Manglende betaling
Hvis en kunde ikke en faktura til tiden, opstår spørgsmålet om, hvordan den manglende betaling skal håndteres. Renteloven, inkassoloven m.v. indeholder en række regler, som skal overholdes, når kunden ikke betaler.
Salgs- og leveringsbetingelser
Salgs- og leveringsbetingelser er de handelsbetingelser, som enten en køber eller en sælger fastsætter for den konkrete handel mellem køberen og leverandøren eller mellem sælgeren og køberen.
Forsikring
Her kan du læse om TEKNIQ Arbejdsgivernes aftaler om forsikring.
TEKNIQs Garantiordning
Hvis forbrugeren får medhold i en klage, der er indbragt for Ankenævnet for Tekniske Installationer, indtræder TEKNIQs Garantiordning.
Ankenævnet for Tekniske Installationer
Formålet med Ankenævnet for Tekniske Installationer er at medvirke til en nem, hurtig og billig løsning af uoverensstemmelser mellem forbrugere og installatører.