Analyser

TEKNIQ Arbejdsgivernes analyser på det erhvervspolitiske og økonomiske område.
Arbejdskraftsundersøgelse november 2023
Arbejdskraftsundersøgelse – Økonomisk afmatning melder sig i horisonten, mens kvalificerede medarbejdere fortsat er en mangelvare
Sådan sætter vi turbo på opsætning af flere ladestandere
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Færre byrdelettelser de seneste 10 år
I denne analyse undersøger vi udviklingen i mængden af byrdelettelser fra årtusindskiftet til i dag
Administrative byrder
I denne rapport får du TEKNIQ Arbejdsgivernes analyse af, hvordan industri- og installationsbranchen opfatter administrative byrder og snørklede regler.
Grønne elektrikere kræver mere uddannelse
El-branchen er i konstant udvikling, og elektrikeruddannelsen kan desværre ikke længere følge med de mange kompetencekrav, som branchen og samfundet kræver af den. Den grønne omstilling og elektrificeringen af samfundet vil kun presse uddannelsen yderligere.
Sol over Danmark
Ambitiøse målsætninger på klimaområdet, rekordhøje energipriser og stor usikkerhed om forsyningssikkerheden understreger behovet for, at vi får sat fart på udbygningen af den vedvarende energi. Her kan solceller på bygninger spille en stor rolle.
Sådan skaber vi et bedre indeklima i folkeskolen
Mere end en halv million danske børn og unge og omkring 50.000 ansatte tilbringer en stor del af deres tid i skolen. En lang række undersøgelser viser imidlertid, at indeklimaet i en stor del af de danske skoler er dårligt.
Fremtidens forretning
Grøn omstilling og digitalisering indeholder i dag - og i de kommende år - de forretningsmuligheder, der har størst indvirkning på installations- og industrivirksomheders omsætning.
El-branchens bidrag til at nå Danmarks klimamålsætninger
Energieffektivitet er en af grundstenene i den grønne omstilling, og hele 81 procent af Folketingets mål om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030 er derfor afhængig af en stærk el-branche. Alligevel lider området under politisk underprioritering. TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund har derfor i samarbejde med Valcon udarbejdet en rapport, der peger på en række konkrete løsninger, som kan sætte yderligere gang i den grønne omstilling.
Analyse af el-installationsvirksomheders kompetencebehov i relation til opgaver i industrien
I denne analyserapport undersøges El-branchens kompetencebehov hos elektrikere i relation til installationsvirksomhedernes udførelse af arbejdsopgaver for industrien og udviklingen heri.
Markedsanalyser og løn
Fremtidens kompetencer til at understøtte grøn omstilling
I disse analyserapporter ser vi nærmere på den grønne omstilling frem mod 2030 med særligt fokus på de områder, der vurderes relevante for elektrikere og VVS-energiuddannede.
Elektrificering
Elektrificering forventes at være en af hjørnestenene i den grønne omstilling og en udvikling, der kan få stor indflydelse på installationsfagenes arbejdsopgaver.
Med teknik skal CO2 fordrives
Anbefalinger til prioriteringer i den danske klima- og energipolitik fra Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Cybersikkerhed
Risikoen for cyberangreb lurer i alle nye installationer. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i udviklingen for at kunne rådgive kunden og se nye forretningsmuligheder, konkluderer ny rapport.
IOT-analyse
Installationsbranchens potentialer og kompetencebehov i forhold til IOT data analytics. Analysen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Slip data fri
Vigtige data går til spilde, når fjernaflæste målere til el, vand og varme følger forbruget i landets bygninger.