Mads Risgaard Knudsen

Mads Risgaard Knudsen

Teknisk konsulent

mrk@tekniq.dk
7742 4226
2780 0451

Husk at sikre sommerhuset inden ferien er forbi

Hvis du vil undgå skader efter både indbrud, strømafbrydelser og utætte vandrør, er det nu, du skal sørge for at sikre dit sommerhus.

indbrudssikring sommerhusDanskerne er blevet bedre til at forebygge indbrud i deres sommerhuse. Det er konklusionen hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne efter nye tal fra Rigspolitiet viser, at den faldende tendens de senere år i antallet af indbrud ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev der anmeldt 2.649 indbrud i fritids- og kolonihavehuse mod 2.988 året før. Til gengæld viser tallene fra første kvartal i år en svag stigning i antallet af anmeldte indbrud. Og det er netop i de perioder, hvor sommerhusene står ubrugte hen (især om vinteren), at tyvene er på spil.

Derfor er der ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne brug for, at sommerhusejerne stadig benytter sommeren til at forebygge besøg fra ubudne gæster.

”Der er ikke noget værre end at starte sommerferien med at vende tilbage til et sommerhus, der er blevet ryddet af tyve. Et effektivt alarmsystem kan i mange tilfælde være med til at holde de langfingrede ”besøgende” på afstand," siger teknisk konsulent Mads Risgaard Knudsen fra sikringsgruppen hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Undgå ubehagelige overraskelser

Han anbefaler desuden, at man samtidig kan benytte lejligheden til at få installeret overvågning på strømforsyningen, røgalarmer og vandlækager.

”Det er her om sommeren, hvor tiden og overblikket er til det, at man bør overveje at sikre sommerhuset med elektroniske alarmudstyr, så man i årets mørke og frostklare døgn trygt og hjemmefra kan lade sommerhuset passe sig selv,” siger Mads Risgaard Knudsen og uddyber:

”Ud over en veldækkende, elektronisk indendørs sikring kan man også investere i særligt effektive kriminalpræventive løsninger. Det kan fx være noget så enkelt, som at udvalgte indvendige lamper tændes vilkårligt i døgnets mørke timer, og at udvendige lamper tændes når personer nærmer sig sommerhuset,” forklarer Mads Risgaard Knudsen.

Han understreger, at sommerhusejere kan gøre brug af boligjobordningen til at opnå et fradrag, når de installerer tyverialarmer.

Sådan indbrudssikrer du sommerhuset

Konkret indbrudssikring:

  • Installer inden- og udendørslys med persondetektorer, der automatisk tænder og slukker for lyset. Selvom sommerhuse ofte ligger afskærmet, så vækker det opsigt, hvis sommerhuset pludseligt lyser op, og tyven ønsker ikke den opmærksomhed. Du kan med fordel installere ekstra stærkt lys i sommerhuset, fordi du kan slukke for lamperne, når du selv er i huset. På den måde lyser det ekstra skarpt op, hvis der kommer ubudne gæster, når huset er tomt.
  • Installer et alarmanlæg. Alarmanlægget stresser tyven og tiltrækker opmærksomhed, ligesom inden- og udendørslyset, og det kan i mange tilfælde afskrække tyven. Hvis der alligevel kommer indbrud, så har alarmen den fordel, at tyven ofte er hurtigt ude igen og ikke ødelægger inventaret, ligesom du selv hurtigt får besked om, at der har været nogen inde i sommerhuset. Moderne alarmanlæg er smarte og kan tilsluttes sommerhusets lamper og radioer og til din smartphone, så du kan kontrollere sommerhuset hjemmefra eller hvor du nu opholder dig.
  • Vælg en alarmtype til sommerhuset, der afgiver blitzlys. Blitzlyset gør, at personer langt væk kan se, at der er indbrud, og alarmere politiet.
  • Supplér eventuelt alarmanlægget med et eller flere kameraer, som også kan tilkobles din smartphone.
  • Overvej, om du skal have bedre låse eller ekstra låse på for eksempel vinduer. Jo længere tid det tager for tyven at komme ind i sommerhuset, jo mindre fristet bliver han/hun.

Løbende forebyggelse:

  • Fjern haveredskaber, stiger, og andet potentielt indbrudsværktøj for tyven, når du ikke er i sommerhuset. Du kan eventuelt låse haveredskaberne inde i et skur, der kan låses med mindst en god hængelås på et solidt låsebeslag.
  • Tag så mange værdier med dig som muligt, når du forlader sommerhuset, så der ikke er noget, der frister tyven. Lad evt. gardinerne være trukket fra, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter. Hvis du har et fladskærms-tv, en computer, spillemaskiner eller lignende, så placer det i fx et skab, som man ikke kan se udefra.
  • Tal med naboer om, at I holder øje med hinandens sommerhuse og reagerer, hvis I ser nogle mistænkelige personer i området.
Kilde: Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.