Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

2012 8283

Færre konkurser i installationsbranchen

Der er sket et mærkbart fald i antallet af konkurser hos landets el- og vvs-installationsvirksomheder i årets første otte måneder. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det tegn på en branche, der er blevet bedre til at tilpasse sig markedet.

Antallet af konkurser i Danmarks el- og vvs-installationsvirksomheder faldt i årets første 8 måneder med 14,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Især hos vvs-virksomhederne er der tale om et markant fald på 19,6 procent.

”Der er tale om en meget positiv udvikling, som endnu engang understreger, at installationsbranchen er både dynamisk og omstillingsparat. Egenskaber, som er vigtige i en branche, hvor udviklingen foregår i lyntempo, og hvor man hele tiden skal være klar til at omstille sig i takt med konjunkturerne,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

I bygge- og anlægsbranchen som helhed er antallet af konkurser steget med 8,2 procent, mens tallet for alle erhverv viser en stigning på 28,5 procent. Og selvom antallet af konkurser i installationsbranchen er faldet, så ligger tallet stadig en smule over gennemsnittet for de seneste 13 år.

”Det viser også, at der ikke er råd til, at installationsbranchen hviler på laurbærrene. Tværtimod skal virksomhederne hele tiden sørge for at omstille sig i takt med udviklingen og tilføre de kompetencer, der er brug for. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsætter og styrker indsatsen for at sikre den nødvendige strøm af arbejdskraft,” siger Tina Voldby.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.