Søg

Viser 21 - 30 of af 546 resultater
  • 30. august 2021
  • Industri

"Syg" afsløret af Facebook

Vores bogholder kom i sidste uge, og bad om en fridag, da hun ville tage sine børn med i en forlystelsespark. Der skulle køres løn den pågældende dag, så derfor var vi nødt til at sige nej. I morges kl. 7.30 meldte bogholderen sig imidlertid syg. Hun oplyste på SMS, at hun havde fået roskildesyge, og derfor ikke kom i dag - altså den dag, hvor hun gerne ville holde fri. Da vi senere sidder og spiser frokost, kommer en af de andre bogholdere og viser ledelsen et opslag fra Facebook. Klokken 11.30 har bogholderen lagt et familiebillede op, hvor de står foran en forlystelse og spiser candyfloss. Der er følgende tekst til billedet: ”Nyder en fridag med familien” Det er godt nok groft – hvad kan vi gøre?
  • 20. september 2021
  • Industri

Ny svend er uarbejdsdygtig - hvad gør vi?

For fire dage siden ansatte vi en ny smed, som ved jobsamtalen fortalte om sine evner og erfaringer som smed, der gør, at han kan indgå i driften fra dag et. En kollega kom forbi kontoret i går og meddelte, at han tidligere havde arbejdet sammen med den nye smed. Kollegaen fortalte, at den nye smed havde fået konstateret gigt i begge håndled. Det var desuden årsagen til, at han ikke kunne fortsætte i sit hidtidige job, da han ikke kunne holde til belastningen ved smedearbejde.     Smeden har ikke fortalt os om denne sygdom. Hvad kan vi stille op?
  • 04. oktober 2021
  • Industri

Lærlingen er syg efter tatovering. Hvem skal betale?

Vi har en lærling, som vi har været glade for, men nu er vi i den situation, at lærlingen er blevet syg. I begyndelsen ville lærlingen ikke fortælle, hvorfor han var blevet syg. Han sagde, at han skulle tatoveres, fordi han havde tabt et væddemål. I den forbindelse tatoverede han en tegning på sit lår. Lærlingen har andre tatoveringer, men de er blevet udført af en professionel. Han fortalte de første par dage, at han havde svært ved at gå, hvilket gjorde, at han ikke kunne arbejde. Senere har han fortalt, at der er gået betændelse i den selvudførte tatovering. Kan være rigtigt, at lærlingen skal have sygeløn? Vi har hørt, at man ikke skal betale sygeløn, hvis den ansatte selv har været skyld i sygdommen.