Kontakt TEKNIQ

ERHVERVSAFDELINGEN

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Erhvervsrejser til udlandet

Udenrigsministeriet fraråder som minimum alle ikke-nødvendige rejser til hele verden som følge af COVID-19-pandemien - dog med undtagelse af rejser til Island, Norge og Tyskland (opdateret 18. juni).

Det er afgørende, at der indhentes opdaterede oplysninger fra Udenrigsministeriet inden en erhvervsrejse, idet rejserestriktioner ændres løbende og nogle gange ganske hurtigt og ofte. Oplysninger om de enkelte landes rejserestriktioner kan findes her.

Erhvervsrejser er ikke omfattet af Udenrigsministeriets generelle råd om ikke at foretage ikke-nødvendige rejser til hele verden. Erhvervsrejser anses ofte for nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan derfor som udgangspunkt godt rejse på nuværende tidspunkt uanset udbruddet fra coronavirus. 

Det er den enkelte virksomhed, der skal vurdere, om en erhvervsrejse er nødvendig, og virksomheden bør i dialog med medarbejdere foretage en konkret og individuel risikovurdering af rejsen. Udenrigsministeriet anbefaler, at virksomhederne anlægger et forsigtighedsprincip. Læs mere om Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser her.

Hvis det er nødvendigt at foretage en erhvervsrejse til at land, der kræver dokumentation for en negativ COVID-19-test, er det muligt for medarbejderen at få foretaget en test hos Testcenter Danmark, som har oprettet testcentre over hele landet. Svartiden er primo juni 2020 mellem 28-30 timer, og der kan bestilles tid på coronaprover.dk eller telefonnummer 7020 0233. 

Erhvervsrejser til udvalgte lande 

Finland:
Finland har besluttet at åbne grænserne den 15. juni 2020 for indrejse fra Danmark, Island, Norge og de baltiske lande. For rejsende fra disse lande gælder der heller ikke krav om selvkarantæne.

Vær opmærksom på, at den svensk-finske grænse stadig er lukket, hvorfor indrejse via denne kræver, at der foreligger et anerkendelsesværdigt formål. Læs mere om dette på de finske grænsemyndigheders hjemmeside.

Hvis man i forbindelse med indrejse bliver testet positiv for COVID-19, skal man gå i 14 dages karantæne. Hvis man ikke har et sted at gå i karantæne, vil man få et sted stillet til rådighed, hvilket dog primært sker for den rejsendes egen regning.

Læs mere om rejse til Finland her.

Frankrig:
Frankrig har den 15. juni 2020 åbnet grænserne for indrejse fa EU/Schengen området, og indtil videre er det således muligt at rejse ind i Frankrig fra Danmark.

Rejsende fra Danmark er ikke omfattet af kravet om obligatorisk karantæne.

Læs mere om rejse til Frankrig her.

Kina:
Kina har den 28. marts 2020 lukket grænserne midlertidigt, og det er dermed som helt klart udgangspunkt ikke muligt at rejse ind i landet.

Læs mere om rejse til Kina her.

Norge:
Der er ingen indrejserestriktioner til Norge eller pligt om indrejsekarantæne for personer som er bosat i Danmark, Færøerne og Grønland. Man skal kunne dokumentere, at man er bosat i Danmark – for eksempel ved hjælp af sygesikringsbevis sammen med rejse ID (pas)..  

Læs mere om rejse til Norge her.

Storbritannien:
Der er ikke indført indrejserestriktion i Storbritannien.

Storbritannien har indført krav om 14-dages karantæne/selv-isolation for alle personer, der kommer til Storbritannien fra udlandet. Ankomst fra Danmark er dog undtaget kravet om karantæne, men man skal stadig registrere sig online og oplyse kontaktoplysninger, opholdsadresse og andre informationer om rejsen.

Læs mere om rejse til Storbritannien her.

Sverige:
Der er ikke indført rejserestriktioner for danske statsborgere eller borgere fra EU, EØS, Storbritannien eller Schweiz. Sverige har heller ikke indført krav om karantæne. 

Læs mere om rejse til Sverige her.

Tyskland:
Fra 15. juni har Tyskland stoppet grænsekontrollen mod Danmark og andre europæiske lande. Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark skal derfor ikke længere have et anerkendelsesværdigt formål for at rejse ind i Tyskland.

Læs mere om rejse til Tyskland her.

USA:
Der er indrejseforbud for personer, som har opholdt sig i Danmark, Schengen-området, UK og Irland inden for 14 dage forud for deres rejse til USA. Dette gælder også personer på erhvervsrejser.

Læs mere om rejse til USA her.

Øvrige lande:
Har du behov for oplysninger om rejser til lande, der ikke er anført ovenfor, kan du finde information om de enkelte lande på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.